Жданов говорить про необхідність визнання у світі РФ країною-агресором / Ілюстрація REUTERS

Для прямих переговорів керівництва України і Росії потрібно визнати на міжнародному рівні РФ країною-агресором. Зараз у Кремлі кажуть, що Росія не є стороною конфлікту.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи заяву президента Володимира Зеленського про необхідність прямого діалогу з Володимиром Путіним.

Читайте такожУкраїна не виключає участі білоруських військ у вторгненні - Кулеба"Щоб йти на прямі переговори з Росією, потрібно спочатку визнати РФ офіційно на міжнародному рівні стороною конфлікту. Тоді є сенс сідати за стіл переговорів. І вже не буде важливо - віч-на-віч або за присутності третіх сторін - хоча другий варіант набагато кращий", - пояснив військовий експерт.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня під час виступу у Верховній Раді президент Зеленський заявив, що Україна не поверне Донбас і не зупинить війну на Донбасі без прямого діалогу з РФ. "Вісім років триває війна на Донбасі. Вісім років, як Росія анексувала Крим. Я не боюся сказати про це росіянам. Саме тому в той же час я не боюся прямої розмови з ними. Ми знаємо, хто з європейських країн нас підтримує, а хто з європейських країн робить вигляд, що нас підтримує. Але вісім років поспіль боїмося зізнатися самі собі: ми не зупинимо війну без прямих переговорів з РФ. Сьогодні це визнали наші зовнішні партнери. Сьогодні вони підтримують нас у цьому", - заявив Зеленський.