Путін ризикує втратити владу, вважає експерт / фото REUTERS

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський розповів про конфлікт між Путіним та ФСБ.

В етері телеканалу "Еспресо" він пояснив, що президент Росії хоче звести програну війну до нічиєї, але армія та інші силовики готують країну до капітуляції.

"На мою думку, в Росії всі серйозні люди зрозуміли, що війну програно, і шукають різні способи виходу. Путін та його оточення шукають почесної нічиєї. Вони засилають до вас різних миротворців, щоб вони вмовили вас на припинення війни. Тоді частина української території залишається в руках Росії – Путін продає це своєму народові як почесну нічию", - зазначив Піонтковський.

Відео дня

Політолог вважає, що дехто з російського істеблішменту хоче змінити центральну владу в РФ.

"Проте все більше людей у владі, зокрема в армії, ФСБ, розуміють, що це неможливо: ні Україна, ні Захід на почесну нічию не погодяться. Я б назвав цю "партію" - партія почесної капітуляції. Вони запустили цей марш Пригожина з метою показати всьому світові, суспільству, армії й самому Путіну межі його влади. Марш удався в тому сенсі, що владу Путіна цілком дискредитовано. І ми бачимо, яка обвальна реакція по всьому світу", - додав публіцист.

Падіння режиму Путіна: цікаві прогнози

Російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов зазначав, що розпад еліт в Росії вже почався, і надалі цей процес буде тільки прискорюватися. За його словами, рівень невдоволення путінським правлінням серед бізнесменів високий.

Російський правозахисник Марк Фейгін назвав умову для того, щоб генерали армії РФ ліквідували Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: