Україні передали SCALP / скріншот

Французькі ракети SCALP дальністю до 300 км змінять хід війни в Україні, ЗСУ нарешті зможуть бити по Кримському мосту, розповів російський публіцист Андрій Піонтковський.

Однак тут же Піонтковський відзначив і промову американського президента Джо Байдена на саміті НАТО у Вільнюсі, коли той сказав, що Путін не готовий до жодних змістовних переговорів. Це, на думку політолога, було дуже сильно.

"Це зміна правил гри. Кажуть, (SCALP - УНІАН) до 300 км. Ну, до Севастополя дістає. Ну, коли Мелітополь візьмуть - і до Кримського (мосту) буде легше. Байден же сказав, що Путін не готовий до жодних змістовних переговорів. Це багато коштує", - відповів Піонтковський.

Разом з тим, Піонтковський вважає, що Кремль трохи злякався наслідків саміту НАТО і випустив "в ефір" главу Служби зовнішньої розвідки Наришкіна, який розповідав про нібито "таємні переговори" з директором ЦРУ Вільямом Бернсом. 

Наприкінці Піонтковський засумнівався, чи існують між Росією і США взагалі таємні домовленості, щоб американська зброя не била по окупованому Криму.

SCALP для України - головне

11 липня президент Франції Еммануель Макрон по прибуттю на саміт лідерів НАТО у Вільнюсі повідомив, що його країна почне поставки для України ракет великого радіусу дії. Однак, за даними Reuters, Париж вже доставив перші кілька крилатих далекобійних ракет в Україну.

Завдяки SCALP ЗСУ зможуть завдавати більш потужні удари по противнику, зазначив, своєю чергою представник ВПС України Юрій Ігнат.

Як уточнив експерт Роман Світан, цими ракетами можна буде бити по, наприклад, командних пунктах ЗС РФ чи Кримському мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: