Ілюстрація REUTERS

Екс-президент України, народний депутат Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенка викликали на допит до ДБР на 10:00 як підозрюваного у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте такожПорошенка підозрюють у виданні "злочинного наказу", вирішується питання про його арешт - Офіс генпрокурора

Як повідомляв УНІАН, 24 червня на сайті ДБР було опубліковано скан-копію повістки про виклик Порошенка на допит як підозрюваного до Державного бюро розслідувань.

"Відповідно до статей 133, 135-139, 224 Кримінального процесуального кодексу підозрюваний Порошенко викликається на 10:00 30 червня до Державного бюро розслідування для допиту в якості підозрюваного, проведення одночасного допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні", - йшлося у повістці.

У прес-службі ДБР уточнили, що Порошенка викликають на допит у справі про призначення Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Порошенко підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав тодішнього голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень.

Адвокат Порошенка Ігор Головань написав у Facebook: "Відповідаю на питання журналістів про те, чи збирається Петро Порошенко приходити на допит до ДБР 30 червня. П’ятий президент України викликів на допит у передбаченому законом порядку не отримував. “Відосики”, оголошення на сайтах і парканах ми не сприймали і не сприйматимемо. Тому 30 червня допиту не буде. Допит відбудеться 1 липня 2020 року".