Ілюстрація / REUTERS

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про організацію роботи ВР (№3434), яким передбачається, що ВР з 18 травня працюватиме відповідно до затвердженого раніше плану роботи парламенту.

Текст проекту постанови оприлюднено на сайті парламенту.

Проектом постанови передбачається, що у зв’язку зі скасуванням частини обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), Верховна Рада постановляє визнати таким, що втратив чинність, пункт 1 постанови ВР «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні» від 17 березня 2020 №534-IX.

Відео дня

Читайте такожРада збереться на позачергове засідання 7 травня

Також передбачається взяти до відома, що з 18 травня Верховна Рада працює відповідно до календарного плану проведення третьої сесії дев’ятого скликання, затвердженого постановою ВР від 16 січня 2020 року №462-IX.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту постанови, змінами до постанови ВР від 17 березня 2020 №534-IX пропонується визнати таким, що втратило чинність, зокрема, положення щодо роботи ВР впродовж дії карантину і до його скасування у режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).