Рейтинг партії Слуга народу знизився / фото УНІАН

У рейтингу електоральних настроїв населення щодо виборів до Верховної Ради України наразі лідирують три політичні сили: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – за життя" та "Європейська солідарність".

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводилось з 24 травня по 4 червня.

Згідно з даними опитування, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці травня - на початку червня, то 17,1% респондентів проголосували б за партію "Слуга народу", 10,8% - за ОПЗЖ, 9,9% - за "Європейську солідарність".

Відео дня

За партію "Батьківщина" проголосували б 4,9% опитаних, партію "Сила і Честь" і "Партію Шарія" - по 2,9%, 2,8% - за Радикальну партію, 2,3% - за "Голос", 1,8% - за партію "Громадянська позиція", 1,6% - за партію "Українська стратегія Гройсмана", 1,4% - за партію "Свобода", 1% - за партію "Опозиційний блок", 0,9% - за партію "Самопоміч", 0,5% - за партію "Національний корпус".

За інші партії проголосували б ще 0,5% респондентів, 3,3% - викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень. Ще 19,4% сказали, що не визначилися, за кого голосувати, 1,6% - відмовилися відповідати на запитання, а 14,7% - сказали, що не будуть голосувати на виборах.

Читайте такожЗеленський втрачає позиції, але залишається лідером президентського рейтингу - опитування

Водночас, як зазначається у прес-релізі за результатами опитування, якщо розрахувати відсотки по відношенню лише до тих, хто визначився з партією (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися наприкінці травня - на початку червня), то отримано такі показники підтримки: 28% проголосували б за партію "Слуга народу"; 17,7% - за партію "Опозиційна платформа – за життя"; 16,2% – за партію "Європейська солідарність"; 8% – за партію "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", партію "Сила і Честь" - 4,7%; "Партію Шарія" - 4,7%; Радикальну партію - 4,5%; партію "Голос" - 3,8%; партію "Громадянська позиція" - 2,9%; партію "Українська стратегія Гройсмана" - 2,6%; партію "Свобода" - 2,3%; партію "Опозиційний блок" - 1,6%; "Самопоміч" - 1,4%; "Національний корпус" - 0,7%. За інші партії голосували б 0,8%.

Опитування проводилось методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) серед 4 тис. респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Похибка вибірки не перевищує 1,7%.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опитування КМІС, що було проведено з 26 по 30 квітня, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці квітня, партія "Слуга народу" отримала б 30% голосів тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором. Далі йшли ОПЗЖ - 16% та "Європейська солідарність" - 13,5%, "Батьківщина" - 12%, "Сила і честь" - 7%.