Київ відвідала делегація США / фото facebook.com/usdos.ukraine

Делегація Конгресу США на чолі з представником Конгресу Джейсоном Кроу відвідала Київ, щоб обговорити російське агресивне військове нарощування в Україні та навколо неї та почути оцінки українських офіційних осіб та військового керівництва.

Про це повідомляє Посольство США в Україні у Facebook.

Кроу разом з колегами, Бредом Венструпом і Ріком Кроуфордом підкреслили двопартійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та її євроатлантичної траєкторії..

Відео дня

"Делегація також підтвердила відданість США шляху дипломатії та діалогу у деескалації напруженості, спричиненої нарощуванням військових сил Росії, а також підтримці жорстких заходів у відповідь на будь-яке подальше військове вторгнення Росії на суверенну українську територію", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на кордоні та можлива агресія РФ

Читайте також"Виживемо": у Росії відреагували на ризик відключення від SWIFT11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року.

Вас також можуть зацікавити новини: