Росію визнали спонсором тероризму / фото УНІАН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив важливість рішення Європарламенту про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Це рішення свідчить про те, що практично вся Європа демонструє чітку зміну світогляду щодо Росії, відзначив Подоляк.

"Росія – це понтова країна, на відміну того ж Ірану. Росія любить, коли вона домінує на якихось ринках, коли з нею сідають за стіл переговорів, коли вона може сидіти на G20, G8 і так далі. Коли Росія може домінантно бути присутньою на тих чи інших світових заходах міжнародного рівня. А тепер Росія не матиме права проводити Чемпіонати світу, не матиме права проводити Олімпіади, нічого не буде у Російської Федерації. Це надзвичайно важливо, – заявив радник голови ОПУ. – Крім того, що стосується фінансових ринків. Мало хто з серйозних установ, у тому числі фінансових банків з ім'ям, або консалтингових компаній з ім'ям, або адвокатських об'єднань будуть готові взяти Росію в якості партнера".

Потрібно продовжити розпочату традицію вже офіційно і юридично називати Росію країною-терористом, вважає Подоляк.

Росію визнали країною-спонсором тероризму 

23 листопада Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму, підтримавши відповідну резолюцію.

Голосування відбулося в Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту. За резолюцію висловилися 494 депутати Європарламенту, проти проголосували 58 парламентаріїв, а ще 44 – утрималися.

У резолюції, зокрема, зазначається, що загарбники в Україні здійснюють "невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру", внаслідок чого загинули тисячі людей.