Саакашвілі можуть призначити радником Зеленського / фото УНІАН

У фракції «Слуга народу» заперечують призначення колишнього президента Грузії та екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра з реформ у Кабінеті міністрів. Йому запропонували нову посаду.

Читайте такожПрезидент Грузії зробила заяву щодо призначення Саакашвілі в український урядПро це повідомляє НВ з посиланням на джерела.

Зазначається, що Саакашвілі може увійти до Національної ради реформ. Як відомо, Нацрада є спеціальним консультативно-дорадчим органом при президенті України з питань стратегічного планування реформ і їх реалізації.

Відео дня

Окремо повідомляється, що станом на середу, 29 квітня, в «Слузі народу» не змогли набрати необхідні 226 голосів для призначення Саакашвілі в Кабмін ні у своїй фракції, ні в інших політичних силах парламенту. При цьому в Офісі президента (ОП) вирішили не тиснути на «слуг народу».

«У нас навіть завтра (30 квітня) не планується засідання фракції. Відповідно не буде зустрічі й з Зеленським. А без нього у фракції не збереться голосів під призначення Міші», – розповіло джерело.

Водночас, згідно з даними джерел УНІАН, Саакашвілі можуть призначити радником президента.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Саакашвілі заявив, що отримав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром з питань реформ. 24 квітня Саакашвілі з цього приводу зустрівся з депутатами партії «Слуга народу».

За даними ЗМІ, у фракції «Слуга народу» після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі. Після цього Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради подання на призначення Міхеїл Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ.