Саакашвілі може отримати посаду в Кабміні / УНІАН

У фракції "Слуга Народу" поки немає необхідної кількості голосів для призначення Міхеіла Саакашвілі віце-прем’єром з питань реформ - більшість не проти, а сумнівається.

Про це розповіла заступниця глави фракції Євгенія Кравчук, пише "Громадське".

Вона уточнила: зараз точно у фракції немає голосів за призначення Саакашвілі.

Відео дня

"Зараз приблизно навпіл розділилися ті, які "за", і ті, які "проти". Але найбільша група це ті, які не дали відповідь або ще не визначились. Можливо пан Саакашвілі буде проводити додаткові зустрічі з тими, хто сумнівається. Наскільки я знаю, будуть зустрічі і з іншими фракціями", - повідомила депутат.

Нардеп каже, що про "цілісну картинку" можна буде говорити на початку нового тижня. Загалом фракція планує дотримуватися правила, коли питання на розгляд Ради виносять, якщо його підтримує щонайменше 70% фракції.

Читайте також"Жодна країна не буде нам вказувати": Арахамія жорстко відреагував на погрози Грузії через Саакашвілі

За словами Кравчук, у депутатів виникло багато запитань щодо повноважень віце-прем’єра з питань реформ. "Яким чином можна впливати на рішення, якщо це фактично міністр без портфеля, без міністерства? Фактично це якась така координуюча функція для різних відомств", - сказала вона, додаючи, що що сам Саакашвілі під час зустрічі з владною фракцією заявив, що налаштований тісно співпрацювати з парламентом і саме через нього реалізовувати свої ідеї.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Саакашвілі заявив, що отримав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром з питань реформ. 24 квітня Саакашвілі з цього приводу зустрівся з депутатами партії "Слуга народу".

Згодом стало відомо, що йому не вдалося переконати більшість депутатів "Слуги народу" проголосувати за його кандидатуру.