7 травня Зеленський призначив Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський назвав помилковою реакцію Грузії на призначення екс-президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ України.

Про це Зеленський сказав журналістам під час робочої поїздки до Луганської області.

Читайте такожКулеба прокоментував відносини із Грузією через призначення Саакашвілі

Відео дня

Коментуючи заяву грузинської сторони про відкликання посла з України для консультацій через призначення Саакашвілі, Зеленський заявив: «Я можу сказати, що у нас з Грузією, з грузинським народом прекрасні стосунки. Ми, незважаючи ні на що, не будемо ні на які консультації відкликати нашого посла (з Грузії – УНІАН) в Україну, тому що відносини між нашими країнами довші будь-якого керівництва будь-якої країни».

«Мені здається, що це помилка грузинської сторони. Мені здається, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що в кожній», - зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що призначення Саакашвілі – «це наше рішення, наша внутрішня політика».

«Пан Саакашвілі є громадянином України, у нього український паспорт, і я є президентом України, який призначив його головою Виконкому ради реформ при президенті України», - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Зеленський призначив Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ.

Саакашвілі вважає, що сам факт його призначення свідчить, що Зеленський готовий іти на "неординарні кроки".

Своєю чергою міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе відкличуть до Тбілісі для консультацій через призначення Саакашвілі.