Про це президент Зеленський повідомив під час проголошення спільних з Дудою заяв для ЗМІ / УНІАН, Євген Кравс

Президент Польщі Анджей Дуда візьме участь в саміті "Кримської платформи", який відбудеться в серпні в Києві.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час проголошення спільних з Дудою заяв для ЗМІ за підсумками переговорів у Варшаві. Трансляцію заходу вів Офіс президента України в Facebook.

Читайте такожЗеленський разом з президентами Польщі та країн Балтії підписали декларацію про співпрацю

Відео дня

"Для нас важливо сьогодні бути присутнім у Польщі на такому великому святі для польського народу і всієї Європи. Я вітаю вас з 230-ю річницею Конституції (Польщі). Польща завжди підтримує Україну, український народ, і я мав бути тут, і я з радістю, з повагою підтримую польський народ і президента Польщі Анджея Дуду", - заявив він.

Зеленський зазначив, що президент Польщі погодився взяти участь у першому саміті "Кримської платформи" 23 серпня.

"Пан президент сказав, що буде. Я дуже його чекаю з першої леді на першому саміті "Кримської платформи". Для нас це буде дуже важливо, тому що це буде перший важливий саміт, де будуть тільки наші друзі та партнери, саміт, який пов'язаний з деокупацією українського півострова Крим", - додав глава Української держави.

Що цьому передувало

23 вересня 2020 року Зеленський під час дебатів на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН закликав партнерів приєднатися до міжнародної платформи з деокупації Криму.

У грудні Зеленський заявляв, що створення "Кримської платформи" вже підтримали в Європі та Північній Америці.

Інавгураційний саміт "Кримської платформи" заплановано провести в Києві 23 серпня.