Фото: REUTERS

Рада Європейського Союзу продовжила на ще один рік - до червня 2021 року заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

"Сьогодні Рада ЄС продовжила до червня 2021 санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, «паспортизацію», запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування у Криму", - наголосив Кулеба.

Відео дня

Читайте такожРада не відпустила Вакарчука з парламенту

Як повідомляв УНІАН, 20 червня 2019 року лідери ЄС продовжили до 23 червня 2020 року пакет відповідних санкцій.

Вони включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги.

Забороняється здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

Також забороняється: здійснювати експорт певних товарів і технологій кримським компаніям і застосовувати ці товари та технології на транспорті, у телекомунікаціях, енергетичному секторі, зокрема для дослідження, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів; забезпечувати технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов'язані з інфраструктурою у цих секторах.