Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначає, що Сергія Шкарлета призначили на посаду виконувача обов'язків міністра освіти і науки з можливістю проявити себе протягом наступних декількох місяців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

Коментуючи призначення Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти та науки, Шмигаль зауважив: «У нас наразі не призначений міністр освіти і науки. На Сергія Шкарлета як на заступника міністра освіти і науки тимчасово покладено виконання обов'язків».

Відео дня

Читайте такожКабмін звільнив чотирьох заступників міністра освіти

«Вважаю, що Шкарлета ми, фактично, призначили з можливістю проявити себе протягом наступних декількох місяців. І це своєрідний випробувальний термін. З такою позицією погоджується і значна кількість народних депутатів», - зазначив очільник уряду.

Шмигаль також зауважив, що бачить «дуже багато позитивних речей» у програмі першочергових кроків у сфері освіти на 2020 рік, яку Шкарлет напередодні представив профільному комітету ВР.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

Читайте також"Дізнався з новин": Арахамія прокоментував призначення скандального Шкарлета керівником МОН

18 червня депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент попросив фракцію "СН" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти. 19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

Своєю чергою депутат від "СН" Ірина Верещук заявила, що у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.

30 червня у центрі Києва студентські організації проводили акцію з вимогою звільнити Шкарлета з посади в.о. міністра освіти і науки.