Любченко пересувається на іномарці з «лівими» номерами

Глава Державної податкової служби Олексій Любченко пересувається на іномарці з «лівими» номерами, яка належить приватній компанії-платнику податків – ПРАТ «УКРАГРОХІМХОЛДИНГ».

Про це повідомляється на сайті народного депутата Олександра Дубінського.

«Сьогодні стало ясно, для чого керівник ДПС наказав змінити номери на пошкодженому авто і не хотів, щоб його прізвище спливло при складанні протоколу. Все це було зроблено з метою приховування корупційного правопорушення.

Відео дня

За наявною інформацією, в держреєстрі номерний знак АА5129ТІ закріплений за транспортним засобом Toyota Camry.Тобто держномер, який спочатку був встановлений на автомобілі Toyota Land Cruiser 200, який потрапив у ДТП, не належав даній машині. За що, за чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність», - йдеться у повідомленні сайту нардепа Олександра ДубІнського.

Читайте такожЗа 18 днів податкова під керівництвом Любченка "скрутила" 700 мільйонів гривень ПДВ - нардеп

«Держномер, який водій Любченка встановив на машину, як раз і вказано в її техпаспорті: Toyota Land Cruiser 200 присвоєний номерний знак АА7207АА. Іномаркою керували з підробленим номером. Скандальна машина зареєстрована на ПРАТ «УКРАГРОХІМХОЛДИНГ», в якій Олексій Любченко останні кілька років працював на посаді першого віце-президента», - наголошується в матеріалі.

«Ця обставина вже сьогодні дає підстави для початку антикорупційними органами перевірки щодо можливого конфлікту інтересів відповідно до закону «Про запобігання корупції»: «реальний конфлікт інтересів — суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об'єднання єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень»», - підсумовується у матеріалі сайту Олександра Дубінського.

Нагадаємо, в п'ятницю, 3 липня, голова ДПС Олексій Любченко на автомобілі Toyota Land Cruiser 200 (держномер АА 5129 ТІ) потрапив у незначне ДТП, після чого залишив місце події, попередньо віддавши вказівку своєму водієві змінити номерні знаки на машині. Номер державної реєстрації був змінений на АА 7207 АА.

Відзначимо, що в декларації за 2019 рік, яку Любченко подавав як кандидат на посаду заступника міністра фінансів у квітні 2020 року, ні Toyota Land Cruiser, ні Mercedes, на якому поїхав податківець, не відображалися.