Склад ТКГ розширили / УНІАН

Міністр оборони України Андрій Таран сподівається, що залучення представників української влади до роботи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі допоможе перезавантажити Мінський процес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Зокрема, його запитали про ставлення до ініціативи переформатування Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську з більш широким залученням людей.

Відео дня

«Ми йдемо вперед і сподіваюсь, що ці зміни дозволять нам перезавантажити Мінський процес. З боку Міністерства оборони України також була визначена особа на рівні заступника міністра оборони, яка братиме участь в цих переговорах», - заявив Таран.

Читайте такожРезніков розповів, як коронавірус вплинув на переговори щодо Донбасу

При цьому він не сказав, який саме з його заступників долучиться до роботи в ТКГ.

Відповідаючи на уточнююче запитання, як перезавантаження ТКГ може привести до реальних результатів, міністр оборони сказав: «поживемо, побачимо».

Як повідомляв УНІАН, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна виступає за підвищення рівня представництва в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську, долучивши до переговорного процесу віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який стане заступником представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

Сьогодні президент Володимир Зеленський затвердив оновлений склад переговорної групи від України.