28 липня перед сесією міськради Дніпра під будівлю мерії прийшли понад тисячу городян. Люди вимагали ліквідувати КП "Муніципальна варта", яка прославилася на всю Україну побиттям журналістів, підприємців і депутатів. Вимогу людей у сесійній залі підтримали фракції президентської партії  "Слуга народу" та партії "Громадська сила".

Жителі Дніпра проти, щоб їх били за їхні ж гроші, оскільки "Муніципальна варта" фінансується за народні гроші, а обслуговує, на їхню думку, приватні інтереси мера. Про це повідомляє "Репортер Дніпро".

Відео дня

"Беркут", ОЗУ, тітушня, приватна армія Філатова – це найм'якші визначення, які звучали на адресу "Муніципальної варти" з вуст ветеранів АТО і підприємців. Перші нагадали, що керує де-факто цим КП колишній командир Дніпропетровського "Беркуту" Андрій Ткаченко, за яким відкрито безліч кримінальних справ під час подій на Майдані. А підприємці, пишуть ЗМІ, розповіли власні історії, як Філатов з подільниками віджимали у них бізнес, а "Муніципальна варта" била їх серед білого дня.

Учасники акції протесту висловили обурення, що центральна влада, а також генпрокурор і міністр МВС не реагують на антизаконні рішення Філатова і підконтрольних йому органів виконавчої влади. Як наслідок - тотальна корупція, свавілля і неприкритий вандалізм і знищення приватної власності, як це було при демонтажі законно встановлених білбордів, пишуть ЗМІ. "Авторитет Зеленського і всієї центральної влади в Дніпрі для Філатова дорівнює нулю, а місцеві правоохоронці боятися навіть слово сказати поперек, тому що бояться його більше, ніж Києва", - зазначає "Репортер Дніпро".

Але жителі Дніпра налаштовані рішуче. Вони прийняли резолюцію, в якій вимагають від Володимира Зеленського подати до Верховної Ради законопроект про ліквідацію "Муніципальних варт" по всій Україні. Під нею підписалося понад 1 тисяча осіб. Городяни також вимагали від генпрокурора і міністра МВС змусити своїх підлеглих у Дніпрі нарешті почати працювати на благо народу, а не тремтіти перед місцевим "царьком", зазначають журналісти. Вимагали від самого Філатова вибачитися за побиття журналістів 2 липня.

У розпал акції "Філатова" символічно запустили в космос і закликали не повертатися. Сам мер, як пишуть ЗМІ, побоявся вийти до людей і сховався в сесійній залі під охороною "Муніципальної варти". У цей час лідер фракції "Громадська сила" Загід Краснов закликав депутатів внести до порядку денного питання про ліквідацію даного КП. Дії "Муніципальної варти" засудили й депутати фракції президентської партії "Слуга народу", які підтримали ініціативу ліквідувати КП. Однак промерська більшість і сам Філатов навіть не внесли питання до порядку денного, зазначає "Репортер Дніпро".