За інформацією нардепа, найближчим часом цей проект з'явиться у внутрішньофракційному чаті / фото УНІАН

Найближчим часом "Слуга народу" оприлюднить правила для участі кандидатів у мери в партійних праймеріз.

Про це в ефірі "112 каналу" повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

"Колеги з фракції готують проект проведення праймеріз. Ці правила повинні бути застосовані в містах-мільйонниках, щоб кандидати, якщо їх декілька і вони умовно рівнозначні, могли за допомогою цієї програми показати, до чого вони приведуть міста, які збираються очолити", – розповів він.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, як партія буде проводити праймеріз перед місцевими виборами

За інформацією нардепа, найближчим часом цей проект з'явиться у внутрішньофракційному чаті.

"Ми його обговоримо, потім зберемо підписи під цим документом і після цього звернемося до глави партії Олександра Корнієнка з проханням саме такий порядок праймеріз застосувати для відбору кандидатів у мери від партії "Слуга народу", – пояснив політик.

Дубінський додав, що вважає цей підхід правильним, тому що це дозволить виборцям знати кандидатів в обличчя, з чим вони збираються йти на вибори і яку програму реалізовуватимуть.

"Крім того, це дуже класний хід з точки зору передвиборчої технології, тому що по суті це буде битва кандидатів у мери від "Слуги народу". Тобто таким чином ми привернемо до них додаткову увагу", – резюмував народний депутат.

Як повідомляв УНІАН, 131 депутат з фракції "Слуга народу" підписав звернення до президента Володимира Зеленського з проханням переконати керівництво партії СН провести внутрішньопартійний праймеріз для відбору кандидатів у мери всіх великих міст, що мають стратегічне значення для країни.

20 травня Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції, заявив, що праймеріз серед партії «Слуга народу» перед виборами мера Києва відбудеться, і він буде підтримувати на цих виборах його переможця.

«Що стосується праймеріз. Я в Києві буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу». Буде праймеріз? Буде! Чи будуть входити в праймеріз кандидати в мери Києва не тільки від «Слуги народу»? Обов'язково будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди, які готові боротися на відкритому праймеріз на засіданні нашої фракції «Слуга народу». Тому обов'язково. Хто буде найкращим - того я підтримаю», - заявив він.