Експерт прокоментував заяву Столтенберга про членство України в НАТО / фото REUTERS

Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу, з цим погодилися всі країни-члени НАТО за винятком Угорщини, яка виступає за блокування вступу України. Проте той факт, що наша країна отримає членство у блоці, зрозуміли вже навіть у Кремлі.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов. Водночас він наголосив, що вступ до НАТО є амбітним завданням, для вирішення якого Україна має працювати.

"Ми розуміємо складність цього завдання, але у нас є мета, ми бачимо перешкоди, ми будемо ці перешкоди долати", – зазначив експерт, коментуючи позицію Угорщини щодо членства України в Альянсі.

Відео дня

Він додав, що під час візиту до Києва генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив оптимістичну заяву щодо підтримки членства України всіма країнами Альянсу.

"А з іншого боку, по-моєму, навіть у Кремлі вже розуміють, що Україна буде в НАТО. Судячи з того, що відбувається в Україні, питання тільки в термінах. І ці терміни можуть бути різні – все залежить від низки обставин і умов", – зауважив Попов.

Вступ України до НАТО

21 квітня 2023 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна досягла безпрецедентного рівня оперативної сумісності з НАТО і де-факто вже стала частиною простору безпеки Альянсу. Він також висловив сподівання, що цей факт пришвидшить політичні рішення щодо інтеграції України в НАТО.

Водночас очільник ГО Україна в НАТО Юрій Романюк вважає, що бойовий потенціал України перевищує дві третини НАТО в Європі. За його словами, вступу нашої країни до Альянсу зараз перешкоджає лише наявність гарячої фази війни.

Вас також можуть зацікавити новини: