Україна відправила літаком до ФРН елітні авто вартістю у понад 1 млн євро. Транспортні засоби були передані Офісом генпрокурора на запит Німеччини про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми, пов’язаної з інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти.

Відео дня

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Офісу генпрокурора України Ірина Венедіктова.

Читайте такожСправи Євромайдану: дев'яти учасникам злочинної групи Януковича повідомили про нові підозриРозслідуванням встановлено, що цей злочин організований громадянами України, а фактично був вчинений в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах. Більшість учасників злочинної організації наразі викриті та затримані на територіях іноземних держав та в Україні.

"Компетентними органами ФРН встановлено, що Lamborghini Aventador SJV вартістю 621 тис. євро та Rolls Royce Phantom вартістю 451 тис. євро є доказами того, що вони придбані за рахунок коштів, отриманих внаслідок шахрайських дій. На виконання запиту німецьких колег наші правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них в рамках міжнародного співробітництва. Найскладніший етап – їхнього транспортування до Німеччини", - розповіла генпрокурор.

За її словами, відбулася перша з часу приєднання України до багатосторонніх конвенцій у кримінально-правовій сфері передача доказів у вигляді рухомого майна - автомобілів еліт-класу. Раніше іноземним країнам передавались вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази.

Вас також можуть зацікавити новини: