Венедіктова розповіли про реформи у відомстві / Офіс генпрокурора

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова по відеозв’язку обговорила з представниками Міністерства юстиції США питання реформування органів прокуратури, тренінгів для прокурорів та співпрацю між інституціями в сфері міжнародно-правового співробітництва.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Венедіктова розповіла, що вперше в історії очищення через атестацію пройшли всі рівні прокуратури.

Відео дня

"Тепер на часі в нас удосконалення процесів – ми розробляємо стандарти роботи та оцінювання, гайдлайни з етики для прокурорів. Маємо також відновити сильне і незалежне прокурорське самоврядування та дисциплінарні органи", – наголосила вона.

За словами Венедіктової, наразі у прокуратурі майже 30% вакантних посад і після добору нових прокурорів необхідно буде підготувати до роботи. Також прокуратура взяла курс на постійне підвищення кваліфікації працівників та запровадження їх спеціалізації.

Венедіктова обговорила з представниками Мін'юсту США співпрацю й реформи в прокуратурі

"Ми поставили перед собою завдання підготувати прокурорів для ґрунтовної роботи з окремими категоріями злочинів. Ми зараз плануємо запровадити спеціалізацію на протидії кіберзлочинності, боротьбі із наркотрафіком, а також із домашнім насиллям. Вже розпочався такий курс для прокурорів щодо правопорушень в сфері екології. Нам дуже приємно, що колеги з Міністерства юстиції США також готові надавати нам тренінгову допомогу в різних сферах, зокрема, щодо протидії корупції", - додала генпрокурор.

У прес-службі ОГП розповіли, що представники Мін'юсту США наголосили, що американські прокурори зустрічаються з аналогічними викликами і в антикорупційній сфері, і в екологічній. Тож запропонували постійний обмін досвідом між підрозділами та регулярні навчання для прокурорів.

"Крім цього, колеги із США відзначили продуктивну співпрацю з Офісом Генпрокурора в сфері міжнародної правової допомоги та екстрадиції. Вона значно покращилась за минулий рік і результатом цього стала видача ряду підозрюваних, зокрема, і в терористичних злочинах та масштабному шахрайстві. Також сторони обговорили аспекти удосконалення взаємодії щодо повернення активів", - йдеться у повідомленні.