Рада змінила склад низки комітетів / фото УНІАН

Верховна Рада постановою № 8275 призначила народного депутата Олену Шуляк головою комітету з питань організації державної влади, Роксолану Підласу – головою комітету з питань бюджету та Андрія Задорожного – головою комітету з питань прав людини. За відповідну постанову проголосували 235 народних депутатів.

Відповідно до постанови, Андрія Клочка (фракція "Слуга народу") відкликано з посади голови комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. На цю посаду призначена народний депутат України Олена Шуляк (фракція "Слуга народу").

Постановою передбачено обрати на посаду голови комітету з питань бюджету народного депутата Роксолану Підласу, відкликавши її з посади заступника голови комітету з питань економічного розвитку. Відповідно до постанови, обрано заступником голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова ("Слуга народу"), відкликавши його з посади голови комітету з питань бюджету.

Відео дня

Постановою передбачено обрати Андрія Задорожного (фракція "Слуга народу") головою комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, звільнивши його від обов’язків члена комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Цією постановою Максима Ткаченка відкликано з посади першого заступника голови комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Постановою обрано Дмитра Гуріна (фракція "Слуга народу") членом комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, звільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Обрано Ігоря Васильєва ("Слуга народу") членом комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, звільнивши його від обов’язків члена комітету з питань цифрової трансформації.

Олексія Мовчана (фракція "Слуга народу") призначено заступником голови комітету питань економічного розвитку.

Ахтема Чийгоза (фракція "Європейська солідарність") - першим заступником голови комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Миколу Скорика (був у фракції нині забороненої партії "ОПЗЖ", а нині в групі "Платформа за життя та мир") - членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, звільнивши його від обов’язків члена комітету з питань економічного розвитку.

Євгена Яковенка (група "Відновлення України) обрано секретарем комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Галину Янченко (фракція "Слуга народу") відкликано з посади заступника голови комітету з питань антикорупційної політики і обрано членом комітету з питань економічного розвитку.

Рішення ради 13 грудня: деталі

Депутати Верховної Ради проголосували за ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Верховна Рада ухвалила закон про національні меншини (спільноти) України.

Верховна Рада скасувала законодавче положення про сплату ПДВ та мит при ввезенні генераторів і деякого обладнання, необхідного для виробництва електрогенераторних установок.