Разумков підписав розпорядження про скликання позачергової сесії ВР на 25 серпня / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергової сесії ВР на 25 серпня, зокрема для розгляду президентського законопроекту щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

У розпорядженні, розміщеному на сайті парламенту, йдеться: "У зв’язку з пропозицією президента України, поданою відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, про скликання позачергової сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, частини другої статті 11 Регламенту Верховної Ради України: скликати позачергову сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання на 11 годину 25 серпня 2020 року".

Читайте такожПідвищення мінімалки не позначиться на рівні інфляції - глава НБУ

Відео дня

На цьому засіданні розглядатимуться проект закону про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" (№ 3963); проект закону про внесення змін до статті 6 закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" (№ 3659); проект постанови ВР про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України (№ 3994).

Також у порядку денному проект закону про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і кредитної угоди між Україною як позичальником та Національним банком України як агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (№ 0063); проект закону про ратифікацію фінансової угоди "Європейські дороги України ІІІ (проект "Розвиток транс'європейської транспортної мережі")" між Україною та Європейським інвестиційним банком (№ 0055) та проект закону про ратифікацію фінансової угоди (проект "Транспортний зв'язок в Україні - Фаза І") між Україною та Європейським інвестиційним банком (№ 0056).

Позачергова сесія Верховної Ради

  • В кінці липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ініціюватиме позачергову сесію Верховної Ради для ратифікації меморандуму про надання Україні макрофінансової допомоги. Імовірними датами сесії називалися 20-і числа серпня.
  • В Офісі президента заявили, що в кінці серпня пройде позачергове засідання Ради для розгляду змін до державного бюджету. Йдеться про підвищення мінімальної зарплати в країні до 5 тисяч гривень з 1 вересня.
  • 6 серпня Зеленський ініціював внесення змін до держбюджету для підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн із 1 вересня цього року.
  • 14 серпня президент Володимир Зеленський звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова із проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня для розгляду президентського законопроекту щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати.