Парламент у зв’язку з проведенням місцевих виборів змінив свій план роботи / фото УНІАН

Парламент у зв’язку з проведенням місцевих виборів змінив свій план роботи.

Як передає кореспондент УНІАН, народні депутати ухвалили постанову про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання (№4026).

Рішення підтримали 256 народних депутатів із 359, зареєстрованих в сесійній залі.

Відео дня

Читайте такожРада сьогодні планує змінити деякі виборчі процедури (трансляція засідання)

Як працюватиме парламент

Постановою передбачено змінити план роботи парламенту на тижні - з 28 вересня по 2 жовтня.

Згідно із затвердженим раніше календарним планом, цього тижня у депутатів мала б відбуватися робота з виборцями.

Водночас постановою встановлюється, що 28 вересня відбудеться засідання Погоджувальної ради та самостійна робота народних депутатів, пов’язана із здійсненням депутатських повноважень; 29 вересня - пленарні засідання, 30 вересня - пленарне засідання, а також робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

1 жовтня відбудуться пленарні засідання, 2 жовтня - година запитань до уряду, пленарне засідання, а також самостійна робота народних депутатів, пов’язана із здійсненням депутатських повноважень.

Крім того, постановою встановлюється, що на тижні з 19 по 23 жовтня відбудеться робота з виборцями. Раніше передбачалося, що цього тижня відбудуться пленарні засідання.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Перед голосуванням голова ВР Дмитро Разумков нагадав: "Ми всі домовлялися, що буде змінюватися календарний план нашої роботи у зв'язку з місцевими виборами. Для того, щоб кожен народний депутат міг відпрацювати і на своєму окрузі, і долучитися до виборчого процесу".

Місцеві вибори в Україні: що відомо

  • 8 серпня Центральна виборча комісія призначила на 25 жовтня проведення майже півтори тисячі перших виборів депутатів та голів різних рівнів у 24 регіонах України.
  • Водночас ЦВК встановила неможливість проведення виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей.
  • Також Комісія взяла до відома висновок Луганської ВЦА про те, що на 5 виборчих дільницях на території Новоайдарської селищної громади неможливо здійснювати організацію підготовки та проведення виборів.