Кличко не піде на вибори від ЄС / фото УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що не висуватиметься у мери Києва від партії «Європейська солідарність» на місцевих виборах, які мають відбутися цієї осені.

Про це він повідомив у Facebook.

«Я почитав у ЗМІ заяву партії «Європейська солідарність» про готовність висунути мою кандидатуру на посаду мера Києва. Хочу подякувати за таку пропозицію. Але зазначу, що я багато років є лідером політичної сили «УДАР», яка завжди боролась і відстоювала демократичні європейські цінності. І висуватимусь в мери від партії «УДАР Віталія Кличка». А також поведу команду «УДАР» на місцеві вибори, зокрема - в Київраду», - наголосив Кличко.

Відео дня

Читайте такожУ Кабміні розповіли, чи буде онлайн-голосування на майбутніх місцевих виборах

При цьому міський голова заявив, що заради захисту інтересів місцевого самоврядування, інтересів громадян, партія «УДАР» буде готова співпрацювати з усіма демократичними силами, які діятимуть за правилами і порядно, а також працюватимуть в майбутній Київраді над змінами в столиці і над змінами в країні».

Як відомо, раніше сьогодні, 5 червня, партія «Європейська солідарність» звернулася до Кличка із пропозицією очолити список кандидатів до Київради від «ЄС».

Вибори київського міського голови та депутатів Київради відбулися одночасно з позачерговими виборами президента України 25 травня 2014 року.

Кличко повторно переміг на виборах восени 2015 року. Наступні місцеві вибори в Києві мають відбутися 25 жовтня 2020 року.