Рада - Рада скасувала низку пленарних засідань на жовтень / Фото УНІАН, Андрій Кримський

Верховна Рада скасувала низку пленарних засідань на жовтень.

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову "Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання" (№ 4171) проголосував 281 народний депутат.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки дітей і медиків захворіли на коронавірус за добу

Відео дня

За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, засідання скасували через значну захворюваність нардепів й співробітників апарату парламенту на COVID-19.

Як працюватимуть депутати в жовтні

  • Депутати 1-2 жовтня і тиждень (з 5 по 9 жовтня) будуть працювати в комітетах, комісіях, фракціях і групах. Тоді як раніше, згідно з календарним планом, робота передбачалась на пленарних засіданнях.
  • Працюватимуть депутати в форматі пленарного засідання лише 20 жовтня, оскільки з 12 по 16  жовтня й з 19 по 23 жовтня запланована робота з виборцями.

За інформацією Разумкова, в Раді за останні кілька днів на коронавірус захворіли близько 10 осіб. Водночас заступник голови депутатської фракції «Голос» Ярослав Железняк уточнив, що 8 з них – депутати.

В Україні коронавірусом інфікувалися 208 959 осіб. Станом на ранок 30 вересня небезпечний вірус підтвердили у 4 027 громадян.