Зеленський заявив, що змінювати Конституцію може тільки український народ \ фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський наголосив, що ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України.

Читайте такожВ РФ станеться суспільний вибух: Зеленський прокоментував протести у ХабаровськуПро це він сказав в інтерв’ю виданню Politico Europe, текст якого наводить прес-служба Офісу президента, відповідаючи на запитання щодо вимог внести змінити до Конституції в частині особливостей місцевого самоврядування в ОРДЛО.

«Коли ми говоримо про один із пунктів «Мінська» – надання особливого статусу чи зміни до Конституції, про які, як ви кажете, говорили Макрон і Путін, я відверто кажу, що ті деталі, які цей пункт передбачає, – регулює зміни Конституції згідно з децентралізацією. Ми змінюємо децентралізацію, голосуємо важливий законопроект, і тоді ці зміни до Конституції надають ті можливості Донбасу, яких вони потребують», - заявив він.

Відео дня

На переконання глави української держави, основне – це функціонал того чи іншого пункту Мінських домовленостей.

«Функціонал цього пункту передбачає саме таке рішення, і це найголовніше. Ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України. Це передбачається тільки в такому форматі», - зауважив він.

Разом з тим Зеленський зазначив, що йому не подобаються Мінські домовленості, але вони необхідні для діалогу.

«Я особисто незадоволений тим форматом «Мінська» й послідовністю та формулюванням деяких пунктів, які були підписані. Я особисто повністю незадоволений саме складом цього формату. Це єдиний формат, у якому ми сьогодні працюємо, щоб був діалог, який, я впевнений, приведе до повернення територіальної цілісності», - вважає він.

Новини по темі