Рецепт маринованих баклажанів / фото ua.depositphotos.com

Їх можна зробити більш гострими або кислими, м'якшими або твердішими. Ніжні і пікантні, вони можуть бути у вигляді шматочків або кружечків.

Мариновані баклажани швидкого приготування

  • Баклажани - 1,2 кг
  • Перець солодкий - 3 шт.
  • Петрушка - 1 пучок (невеликий)
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Цибуля салатна - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Гострий перець - 0,5-1 шт. (за смаком)
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Цукор - 2 ч.л.
  • Коріандр мелений - 2 ч.л.

Для маринаду

  • Рослинна олія - 8 ст.л.
  • Оцет 9% - 5 ст.л.

Зрізати плодоніжки й густо накоти баклажани виделкою. Відварити їх на пару 10-15 хвилин. Готовність перевіряти, проткнувши баклажани виделкою (м'які – то готові).

Читайте такожСмачна домашня кабачкова ікра: як приготувати апетитну закуску з майонезом

Тим часом натерти моркву. Нарізати смужками солодкий перець, півкільцями – цибулю і пластинками – часник. Подрібнити зелень. Гострий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши насіння.

З'єднати підготовлені овочі у великій мисці. Додати сіль, цукор і мелений коріандр. Ретельно все перемішати і злегка пом'яти овочі руками, щоб вони пустили сік.

Баклажани трохи остудити і нарізати шматочками.

У великій мисці з'єднати підготовлені складові. Викласти тонким шаром порцію овочів, потім додати шар баклажанів. Повторити шари, виклавши таким чином усі овочі.

Приготування маринаду. Ретельно змішати рослинну олію та оцет.

Залити овочі підготовленим маринадом, встановити легкий гніт і відправити в холодильник на 24 години.

Мариновані баклажани з часником

  • Баклажани - 5-6 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Для маринаду

  • Яблучний оцет - 150 мл
  • Вода - 2 ст.
  • Гвоздика - 4 шт.
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Перець горошком - 10 шт.
  • Коричневий цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Часник - 10 зубчиків

Баклажани очистити від шкірки, нарізати уздовж слайсами (близько 1 см в товщину) й обсмажити на рослинній олії до золотої скоринки. Засмажені баклажани можна натерти часником (однак це необов’язково).

Як приготувати смачні мариновані баклажани / фото ua.depositphotos.com

Приготування маринаду. Всі інгредієнти, призначені для маринаду, довести до кипіння та остудити.

Залити баклажани маринадом. Робити це потрібно так: спочатку в маринад вмочати слайси баклажана по одному. І складати їх у каструлю й потім уже зверху залити. Покласти в холодильник настоюватися на 1-5 днів, орієнтуючися на власний розсуд і смак.

Мариновані баклажани з медом на зиму

  • Баклажани - 800 г
  • Сіль - 60 г
  • Часник - 40 г
  • Соняшникова олія - 150 мл
  • Перець горошком - 5 шт.
  • Мед - 40 г
  • Оцет - 100 мл
  • Вода - 300 мл

Баклажани ретельно промити, зрізати у кожного овоча кінці з обох боків (шкірку очищати не потрібно). Нарізати баклажани кружечками.

Викласти баклажани в глибоку миску, посипати трішки сіллю. Залишити на одну годину.

Часник очистити, кожен зубчик розрізати на 2 частини (якщо він великий, то можна на 3-4 частини).

Баклажани промити під проточною водою. Обсушити паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.

Обсмажити баклажани на соняшниковій олії з обох боків, до напівготовності.

Читайте такожСмачний салат з печінкою тріски: рецепти чудової закуски

Наповнити банки баклажанами упереміш з часником. Банки мають бути попередньо простерилізовані.

Приготування маринаду. Налити в каструлю воду. Додати перець горошком. Покласти каструлю на вогонь і довести до кипіння. Потім налити оцет, насипати решту солі, додати мед. Дати пару хвилин покипіти, а потім вимкнути вогонь. Відразу ж залити баклажани маринадом, закрутити стерильними кришками.

Банки перевернути догори дном. Закутати пледом або старою ковдрою, щоб таким чином повністю охолодилися.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram