Намазка з оселедця "несправжня ікра" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Оселедець - популярний в Україні інгредієнт для закусок. Цю рибу люблять за дешевизну, пряний смак і невелику кількість кісток. Особливо відомий рецепт форшмака з оселедця в Одесі. Пропонуємо приготувати дуже просту намазку на хліб із оселедця та недорогих інгредієнтів. Цей рецепт стане улюбленим у вашій родині.

Намазка з оселедця як червона ікра

Така намазка з оселедця за смаком і зовні нагадує ікру, але коштує набагато дешевше.

Інгредієнти:

  • солоний оселедець - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • плавлений сирок - 100 г;
  • вершкове масло - 80 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Вершкове масло приберіть у морозилку. Моркву відваріть до готовності (20 хвилин) і остудіть. Рибу краще брати малосольну. Оселедець обробіть, видаліть кістки та наріжте дрібним кубиком. Заморожене масло натріть на великій тертці, плавлений сир і варену моркву - на дрібній.

У великій мисці змішайте оселедець, моркву, плавлений сир і масло. За бажанням посоліть і поперчіть суміш. Додайте рубану цибулю або кріп. За бажанням суміш можна зробити однорідною в блендері або м'ясорубці.

Намазка з оселедця і плавленого сиру зберігається в холодильнику не більше 3 днів. Закуску рекомендується подавати з підсмаженим хлібом або з картоплею.

Намазка з оселедця з яйцем

Інгредієнти:

  • оселедець солоний - 1 шт.;
  • яйця - 3 шт.;
  • вершкове масло - 100 г.

Яйця відваріть круто (10 хвилин) і остудіть. У оселедця видаліть шкіру, кістки та нутрощі. Наріжте рибу дуже дрібним кубиком. Подрібніть яйця й оселедець у блендері або м'ясорубці. Додайте розм'якшене вершкове масло, посоліть за смаком і перемішайте до однорідності.

Вас також можуть зацікавити новини: