Як добре прожарити пиріжки - поради та рецепти / depositphotos.com

Смажені пиріжки люблять все, тому що це незвичайне блюдо швидко втамовує голод. Зовсім не обов'язково шукати поруч з будинком магазин такої продукції - можна зробити пиріжки самостійно. УНІАН розповість, як робити тісто на пиріжки смажені і з чим їх готувати.

Раніше ми говорили про те, як спекти смачний хліб без дріжджів.

Смажені пиріжки з картоплею без кефіру

Такі пиріжки готуються без додавання кефіру, зате з дріжджами - технологія приготування проста, а блюдо виходить дуже смачним.

Відео дня

Вам знадобляться:

Для тіста

  • борошно пшеничне - 3 склянки;
  • дріжджі сухі швидкодіючі - 7 гр;
  • цукор - 1 ст. л;
  • сіль - 1 ч. л;
  • вода - 300 мл;
  • олія рослинна - 50 гр.

Для начинки

  • картопля - 500 гр;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • сіль, перець - за смаком.

У чашці змішати дріжджі, цукор, сіль, теплу воду і 5 ст.л просіяного борошна. Перемішати, накрити кришкою або тарілкою, залишити в темному сухому місці на 20-30 хвилин. Після цього влити рослинну олію і всипати просіяне борошно, що залишилося. Розмішати тісто ложкою, а потім - ретельно вимісити руками. Змастити глибоку ємність олією, викласти в неї тісто, накрити пакетом і прибрати на 1 годину в тепле місце.

Картоплю очистити, відварити, посолити і зробити пюре. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до готовності, додати в пюре і перемішати. Посипати борошном стіл, дістати тісто, відірвати від нього кілька шматочків. З них сформувати кульки, залишити їх на 10-15 хвилин. Потім зробити з кульок коржі, на кожен викласти начинку і защіпнути края тіста. Налити в сковороду олію, викласти тісто, смажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Пиріжки з капустою смажені - рецепт

Капуста - друга за популярністю начинка після картоплі, так що, якщо вам подобається такий варіант смажених пиріжків - сміливо записуйте рецепт.

Вам знадобляться:

Для тіста

  • пшеничне борошно - 2.5 склянки;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • молоко - 1 склянка;
  • сухі дріжджі - 1 ч. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • сіль - 0.5 ч. л.

Для начинки

  • капуста білокачанна - 100 гр;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • томатна паста - 1 ст. л.

У глибоку миску вилити тепле молоко, розчинити в ньому дріжджі і цукор. Залишити на 5 хвилин, потім додати олію і сіль, перемішати. Пшеничне борошно просіяти двічі і потім додати в миску. Тісто вимішувати спочатку ложкою, а потім - руками. Коли борошно скінчиться, скатайте тісто в кулю, загорніть в рушник і приберіть в тепле місце на 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. На олії обсмажити моркву і цибулю протягом 5 хвилин, потім до них додати капусту, сіль і перець. Готувати начинку 10-15 хвилин, заливши томатною пастою.

Тісто розділити на кілька шматочків, з кожного сформувати корж. У центр коржів викласти начинку, защіпнути края. Обсмажувати пиріжки на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин з кожного боку.

Ситні смажені пиріжки з м'ясом 

М'ясний фарш цілком можна використовувати як начинку для пиріжків - спробуйте і побачите, як ваші близькі з'їдять все за 5 хвилин.

Вам знадобляться:

Для тіста

  • борошно - 4 склянки;
  • молоко (або вода) - 350 мл;
  • дріжджі сухі активні - 1 пакетик;
  • цукор - 1 ч. л;
  • сіль - 1 щіпка;
  • олія рослинна - 1 ст. л.

Для начинки

  • фарш м'ясний - 600 гр;
  • часник - 2-4 зубчики;
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт;
  • вода - 3-4 ст. л;
  • сіль, перець - за смаком.

Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати, часник подрібнити. У миску викласти фарш, додати до нього цибулю і часник, посолити, поперчити, додати 3-4 ст.л води, ретельно перемішати. У просіяне борошно всипати дріжджі, додати сіль, цукор, рослинну олію і тепле молоко (воду). Замішувати тісто спочатку ложкою, а потім - руками, накрити рушником і прибрати на 40-50 хвилин в тепле місце.

Дістати тісто, обмяти, розділити на кілька шматочків. З них сформувати коржі, в центр викласти по 1 ч.л фаршу, защепити края тіста так, щоб вийшли трикутники. При цьому, важливо залишати в центрі отвір, не закриваючи його тестом - як фарш краще просмажиться. Смажити пиріжки на олії по 4-5 хвилин з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: