Домашнє печиво завжди корисніше за покупне / фото ua.depositphotos.com

Немає нічого кращого, ніж домашнє печиво, приготоване з душею і зрозумілих вам інгредієнтів. Воно завжди виходить смачнішим за магазинні аналоги, навіть якщо й поступається в декорі.

Можливо, вас здивує, але вперше печиво пісочне було приготоване в Шотландії в середині 16 століття. Як завжди буває з такими давніми стравами, його автор залишився невідомим. Десерт того часу, щоправда, був більше схожий на сучасні булочки, ніж знайоме нам печиво.

Найсмачніше печиво - рецепт, з якого вийде деко солодкого

Щоб приготувати печиво, рецепт якого ми підібрали, вам знадобиться:

Відео дня
  • борошно - 220 гр;
  • розпушувач - 1. ч.л.
  • сіль - дрібка;
  • ваніль;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 80 гр + на посипку, скільки піде;
  • олія без смаку і запаху - 90 гр;
  • какао (за бажанням) - 1 ч.л.

Яйця збиваємо з цукром і сіллю до пишності. Вливаємо олію, мішаємо. Потім додаємо просіяне борошно, розпушувач, ваніль і перемішуємо до однорідності. За бажанням тісто можна розділити навпіл і в одну частину додати какао - тоді пісочне печиво вийде двоколірним. З отриманого тіста ліпимо ласощі довільної форми - це можуть бути плоскі кружечки, смужки, пелюстки або серця. Верхню частину занурюємо в цукор і поміщаємо на пергамент. Випікати 10-15 хвилин за 180 градусів.

Приготоване за цим рецептом домашнє печиво буде смачним і розсипчастим. Раніше УНІАН розповідав, як приготувати хрустке пісочне печиво за бабусиним рецептом.

Вас також можуть зацікавити новини: