Хліб, спечений вдома, мабуть, найсмачніший. Навчитися його випікати хоче будь-яка господиня. УНІАН розповість, як приготувати повітряний хліб в духовці.
Раніше УНІАН писав, як спекти хліб без дріжджів.
Як спекти хліб в мультиварці - покроковий рецепт
Цей спосіб підійде багатьом, включаючи господинь-початківців. Для випікання знадобляться:
- 450 г пшеничного борошна;
- 350 мл води;
- по півтори чайних ложки цукру і сухих дріжджів;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- чайна ложка солі.
Воду закип'ятити і охолодити до 40 градусів. У ємність просіяти борошно, висипати в неї дріжджі, цукор і сіль, влити воду і олію. Спочатку перемішати масу ложкою, а потім вимісити вручну і скачати з тіста м'ячик.
Чашу мультиварки змастити олією, посипати борошном і покласти туди тісто на 1 годину і 30 хвилин підходити, накривши рушником. Переставити чашу в мультиварку і закрити. На мультиварці взяти програму для випічки і час 65 хв./1 год.; температура 160°С. Після закінчення дістати хліб, перевернути іншою стороною, закрити кришку і попекти хліб ще хвилин 20.
Як спекти хліб в домашніх умовах в духовці - рецепт хліба на сухих дріжджах
Домашній хліб в духовці просто і смачно готується, головне - знати легкий рецепт. Для нього потрібні:
- 210 мл теплої води;
- 320 г пшеничного борошна;
- 30 мл рослинної олії;
- по чайній ложці цукру і сухих дріжджів;
- пів чайної ложки солі.
У ємності з'єднати просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль. Влити олію і воду. Замісити тісто, накрити рушником і півгодини почекати. Потім обім'яти його, зліпити буханець і дати 20 хвилин постояти. Розігріти до 200 градусів духовку, помістити в неї буханець і пекти близько 25 хвилин.
Хліб в хлібопічці - простий рецепт
Цей спосіб займає мінімум часу і сил. Потрібно з'єднати складові і поставити потрібний режим. Для приготування знадобляться:
- 250 мл води;
- по півтори столові ложки вершкового масла, цукру, сухого молока;
- чайна ложка солі;
- одне яйце;
- 5 г сухих дріжджів;
- 450 г борошна.
У хлібопічку залити воду, розбити яйце, відправити туди молоко, цукор, олію. Всипати дріжджі і просіяне борошно. Повернути чашу в хлібопічку і включити основний режим, вага буханця 700 грам. На початку замісу можна відкрити хлібопічку і перевірити консистенцію тіста. Після закінчення замішування кришку відкривати не можна - почекайте, поки хліб охолоне.
Як спекти хліб в домашніх умовах без дріжджів - рецепт в хлібопічці
Бездріжджовий хліб пекти ще легше. Для нього потрібні:
- 450 г пшеничного борошна;
- пів чайної ложки солі;
- 2 ч. л. цукру;
- чайна ложка соди;
- 300 мл кефіру;
- 3 ст. л. рослинної олії.
У хлібопічку всипати борошно, сіль, соду, цукор, влити кефір з олією. Вибрати програму "заміс" на 10 хвилин. Потім вибрати режим "випічка" на 1 годину і 30 хвилин.
Хліб на заквасці - рецепт від шеф-кухаря
Кулінар Євген Клопотенко розкрив свій рецепт хліба, для якого потрібні:
- 250 г пшеничного борошна;
- 100 г житнього борошна;
- 250 г води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 12 г "живих" дріжджів;
- пів чайної ложки солі;
- 5-10 г дрібної сухої ромашки.
Спершу для закваски розмішати дріжджі і цукор в теплій воді і залишити на хвилин 15.
У ємності змішати житнє і пшеничне борошно, сіль, олію, ромашку і перемішати. З'єднати з закваскою і замісити тісто. Вручну зліпити з нього кулю і накрити на 50 хвилин рушником. Знову обім'яти тісто і ще залишити на 50 хвилин. Дістати тісто і на посипаному борошном столі обім'яти його. Зліпити буханець і покласти на деко з пергаментом, почекати ще 30 хвилин, після чого пекти 40 хвилин в духовці на 220 градусах.