Що приготувати на Благовіщення / depositphotos.com

Благовіщення Пресвятої Богородиці - свято, яке щорічно відзначають 7 квітня. Цей день у церковному календарі відзначений як дата, коли Діва Марія отримала благу звістку про народження сина - Спасителя нашого Ісуса Христа. Благовіщення потрапляє в суворий Великий піст, тому харчуватися можна тільки дозволеними продуктами.

УНІАН розповість, що їдять на Благовіщення та які частування приготувати до столу.

Рибний суп із сочевицею

  • риба - 300 гр;
  • сочевиця - 50 гр;
  • морква - 1 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • лимон - за смаком;
  • картопля - 3 шт;
  • помідор - 1 шт;
  • сіль, перець, кріп - за смаком.

Рибу, картоплю, цибулю і помідор вимити, почистити і нарізати кубиками. Картоплю, рибу і сочевицю викласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Протягом 20 хвилин проварити, посолити та перемішати.

Відео дня

На сковорідці обсмажити цибулю, моркву та помідор. Додати в суп, проварити 10-15 хвилин, потім додати спеції або сіль, перемішати. За 2 хвилини до закінчення приготування страви додати подрібнений кріп і сік лимона.

Заливний пиріг із минтаєм і картоплею

Пиріг із рибою та картоплею / depositphotos.com
  • філе минтая - 500 г;
  • картопля - 4 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • мелена паприка - 1 ч.л;
  • кунжут;
  • сіль, перець, інші спеції.

Для тіста:

  • яйця - 2 шт;
  • кефір - 150 мл;
  • борошно - 180 гр;
  • розпушувач - 5 гр;
  • рослинна олія - 15 мл;
  • сіль, щіпка соди.

Філе минтая очистити, промити, нарізати шматочками, відварити в підсоленій воді. Картоплю очистити, нарізати соломкою й обсмажити на олії. В окремій мисці з'єднати яйця, кефір, сіль, соду та олію. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Змастити форму для запікання вершковим маслом, вилити половину тіста і картоплю. Потім викласти рибу і знову залити тістом. Наприкінці посипати кунжутом і запікати 30-40 хвилин за температури 180℃.

Пиріг із рибою в духовці

  • філе будь-якої білої риби - 500 гр;
  • помідори середні - 2 шт;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • сметана - 200 гр;
  • сіль, перець - за смаком.

Цибулю дрібно нарізати, тушкувати на пательні до м'якості та золотистої скоринки. Додати моркву, натерту на тертці, покрити водою і тушкувати 5 хвилин. Помідори та перець нарізати кубиками, додати до овочів і знову тушкувати 5 хвилин. Наприкінці додати подрібнену зелень.

Філе риби нарізати порційними шматками, натерти часником, посипати сіллю та перцем. Обсмажити на сковороді з кожного боку по 3-4 хвилини. У форму для запікання викласти овочі та рибу, залити сметаною. Запікати 30 хвилин за 200℃.

Вас також можуть зацікавити новини: