Меню на Трійцю / фото ua.depositphotos.com

Щорічно через 50 днів після Великодня відзначається світле християнське свято Трійця. Це свято знаменує настання літа і тепла. На святковий стіл в цей день обов'язково подають яєчню, яка символізує сонце. Трійцю називають зеленим святом, тому страви рясно прикрашають свіжою зеленню і зеленою цибулею. Також в цей день готують млинці, пироги, страви з м'яса і птиці. 

Оладки з зеленою цибулею на Трійцю

  • Кефір - 200 мл.
  • Борошно - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сода - ½ чайної ложки.
  • Зелена цибуля - 1 середній пучок.
  • Сіль - ½ чайної ложки.
  • Олія для смаження.

Виделкою збити яйця, додати кефір і сіль, перемішати. У яйця просіяти борошно і соду. У тісті можна залишити грудочки борошна. Зелену цибулю помити і дрібно нарізати. Додати в тісто для оладок і перемішати. На гарячій сковороді з олією обсмажувати оладки з одного боку, поки не з'являться пухирці. Потім перевернути і обсмажувати ще кілька хвилин. Подавати зі сметаною.

Рецепти на Трійцю / фото ua.depositphotos.com

Млинцевий торт з м'ясом і грибами

  • Молоко - 1 л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Соняшникова олія - 1 стакан.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Борошно - 4 склянки.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Відварне м'ясо - 500 г.
  • Гриби - 500 г.

Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічкуПриготувати тісто для млинців: змішати в однорідну масу яйця з сіллю і цукром, молоко, борошно. У тісто влити 2 ст.л. олії. На сковороді приготувати млинці. Готові млинці накривати плівкою, щоб вони не обвітрилися. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Потім обсмажити гриби. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Змішати м'ясо, гриби і цибулю. Скласти млинцевий торт, чергуючи млинці і начинку.

Салат з куркою і огірками

  • Копчене куряче філе - 300 г.
  • Свіжі огірки - 300 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Часник - 2 зубч.
  • Кінза - пучок.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Винний оцет - 1 ст. л.
  • Щіпка цукру, солі, перцю.

Яйця відварити до готовності (10 хвилин) і остудити. Огірки нарізати кружечками, яйця - часточками. Філе нарізати смужками. Кінзу вимити і обсушити, дрібно порубати. Часник пропустити через прес і перемішати з кінзою. Гірчицю розтерти з вареним яєчним жовтком, додати оцет, сіль і цукор. Збиваючи соус, вливати в нього олію. Підготовлені продукти викласти в салатник, перемішати і заправити гірчичним соусом.

Пиріг з овочами

  • Борошно - 300 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 170 г.
  • Вода - 4 ст. л
  • Сіль - щіпка.
  • По півголовки цвітної капусти і брокколі.
  • Морква - 2 шт.
  • Твердий сир - 100 г.

У борошно додати сіль, цукор, масло і воду. Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хвилин. Капусту розібрати на суцвіття, моркву нарізати кружечками, зварити всі овочі до готовності в підсоленій воді. Перемішати овочі з тертим сиром. Форму для випічки змастити маслом. Розкачати тісто і викласти у форму, краї підняти. У тісто викласти начинку і запікати 30 хвилин при 180 градусах.

Рецепти на Трійцю 2021 / фото ua.depositphotos.com

Шоколадні млинці

  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Щіпка солі.
  • Молоко - 250 мл.
  • Борошно - 200 г.
  • Вода - 250 мл.
  • Какао-порошок (не солодкий) - 2 столові ложки.
  • Олія - 2 столові ложки.

Яйця злегка збити, додати цукор, сіль і какао-порошок. Ретельно перемішати інгредієнти і влити холодне молоко. Всипати просіяне борошно і замісити тісто міксером. Потім поступово вливати воду. Влити в тісто олію і знову перемішати. Залишити тісто на 20 хвилин. Посмажити млинці на сковороді і за бажанням наповнити бананом, полуницею або сиром.

Читайте також інші рецепти: