
Щорічно через 50 днів після Великодня відзначається світле християнське свято Трійця. Трійця знаменує настання літа та тепла. Свято відзначають усією сім'єю за багатим столом. Господині готують яєчню – символ сонця, страви із зеленню – символ літа, а також млинці, пироги, страви з м'яса та птиці.
Оладки з зеленою цибулею на Трійцю
- Кефір - 200 мл.
- Борошно - 200 г.
- Яйця - 2 шт.
- Сода - ½ чайної ложки.
- Зелена цибуля - 1 середній пучок.
- Сіль - ½ чайної ложки.
- Олія для смаження.
Виделкою збити яйця, додати кефір і сіль, перемішати. У яйця просіяти борошно і соду. У тісті можна залишити грудочки борошна. Зелену цибулю помити і дрібно нарізати. Додати в тісто для оладок і перемішати. На гарячій сковороді з олією обсмажувати оладки з одного боку, поки не з'являться пухирці. Потім перевернути і обсмажувати ще кілька хвилин. Подавати зі сметаною.

Млинцевий торт з м'ясом і грибами
- Молоко - 1 л.
- Яйця - 3 шт.
- Соняшникова олія - 1 стакан.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Борошно - 4 склянки.
- Цибуля - 2 шт.
- Відварне м'ясо - 500 г.
- Гриби - 500 г.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічкуПриготувати тісто для млинців: змішати в однорідну масу яйця з сіллю і цукром, молоко, борошно. У тісто влити 2 ст.л. олії. На сковороді приготувати млинці. Готові млинці накривати плівкою, щоб вони не обвітрилися. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Потім обсмажити гриби. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Змішати м'ясо, гриби і цибулю. Скласти млинцевий торт, чергуючи млинці і начинку.
Салат з куркою і огірками
- Копчене куряче філе - 300 г.
- Свіжі огірки - 300 г.
- Яйця - 3 шт.
- Часник - 2 зубч.
- Кінза - пучок.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Яєчний жовток - 1 шт.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Винний оцет - 1 ст. л.
- Щіпка цукру, солі, перцю.
Яйця відварити до готовності (10 хвилин) і остудити. Огірки нарізати кружечками, яйця - часточками. Філе нарізати смужками. Кінзу вимити і обсушити, дрібно порубати. Часник пропустити через прес і перемішати з кінзою. Гірчицю розтерти з вареним яєчним жовтком, додати оцет, сіль і цукор. Збиваючи соус, вливати в нього олію. Підготовлені продукти викласти в салатник, перемішати і заправити гірчичним соусом.
Пиріг з овочами
- Борошно - 300 г.
- Цукор - 1 ст. л.
- Вершкове масло - 170 г.
- Вода - 4 ст. л
- Сіль - щіпка.
- По півголовки цвітної капусти і брокколі.
- Морква - 2 шт.
- Твердий сир - 100 г.
У борошно додати сіль, цукор, масло і воду. Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хвилин. Капусту розібрати на суцвіття, моркву нарізати кружечками, зварити всі овочі до готовності в підсоленій воді. Перемішати овочі з тертим сиром. Форму для випічки змастити маслом. Розкачати тісто і викласти у форму, краї підняти. У тісто викласти начинку і запікати 30 хвилин при 180 градусах.

Шоколадні млинці
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 3 ст. л.
- Щіпка солі.
- Молоко - 250 мл.
- Борошно - 200 г.
- Вода - 250 мл.
- Какао-порошок (не солодкий) - 2 столові ложки.
- Олія - 2 столові ложки.
Яйця злегка збити, додати цукор, сіль і какао-порошок. Ретельно перемішати інгредієнти і влити холодне молоко. Всипати просіяне борошно і замісити тісто міксером. Потім поступово вливати воду. Влити в тісто олію і знову перемішати. Залишити тісто на 20 хвилин. Посмажити млинці на сковороді і за бажанням наповнити бананом, полуницею або сиром.
Читайте також інші рецепти: