Найсмачніша паска / фото УНІАН

Олександрійське тісто на паски сподобається всім. Спробуйте приготувати паски за цим рецептом один раз - і ви готуватимете їх так завжди.

Олександрійське тісто замішується з вечора, а самі паски починають випікати вранці. У рецепті багато цукру, через що паски виходять солодкими, як булочки. Якщо ж кількість цукру все ж таки вас бентежить, його можна зменшити наполовину. Такі паски смачно їсти навіть без глазурі.

Читайте також, коли Великдень 2023 року, щоб не пропустити свято.

Відео дня

Олександрійське тісто на паски

Щоб тісто точно вийшло вдалим, беріть свіжі дріжджі тільки з магазину.

Інгредієнти на 20 пасок:

  • борошно - 2,5 кг;
  • свіжі дріжджі - 150 г;
  • молоко - 1 л;
  • цукор - 1 кг;
  • вершкове масло - 500 г;
  • яйця - 10 шт.;
  • яєчні жовтки - 3 шт.;
  • родзинки - 200 г;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • ванільний цукор - 3 пакетики;
  • коньяк - 2 ст. л.

Яйця і яєчні жовтки змішати з цукром. Додати до суміші розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло і дріжджі, розчинені в теплому молоці. Залишити суміш в теплому місці (наприклад, біля батареї) на 8-12 годин.

Родзинки замочити в окропі на 15 хвилин і обваляти в борошні. В опару вмішати борошно, ванільний цукор і сіль. Влити пару ложок коньяку і вмішати родзинки. Замісити м'яке і в'язке тісто. Щоб воно менше липло до рук, їх можна змастити соняшниковою олією.

Залишити Олександрійське тісто для пасок на 1-1,5 години підніматися. Воно має збільшитися в розмірі вдвічі. Форми для паски наповнити тістом наполовину. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати паски 30-50 хвилин (залежно від розміру).

Готові паски за бажанням покрити глазур'ю і прикрасити. Читайте на УНІАН, як готується ідеальна желатинова глазур на паску, яка не обсипається.

Вас також можуть зацікавити новини: