Як приготувати імбирне печиво / Фото : pixabay.com

Імбирне печиво - одне з найсмачніших ласощів для дітей і дорослих. Його нескладно приготувати самостійно - для цього не потрібні якісь особливі навички. Вам знадобляться лише прості інгредієнти, духовка і гарний настрій.

Раніше ми розповідали, як вибрати стиглі мандарини.

Імбирне печиво з медом і глазур'ю

Для печива:

Відео дня
  • Борошно - 450 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Мед - 2 ст. л
  • Масло вершкове - 60 г
  • Цукор - 180 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Кориця мелена - 1 ч. л
  • Імбир мелений - 1 ч. л

Для глазурі:

  • Білок - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 240 г
  • Барвник харчовий.

Поставити водяну баню, на ній розтопити вершкове масло і мед. Додати цукор, розпушувач і прянощі, ретельно перемішати. Маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі. В окрему миску розбити яйця, збити їх віночком або міксером. Поступово ввести яйця в масу, помішуючи, щоб вони не згорнулися.

Читайте такожЛегкі салати на Новий рік: зустрічаємо свято без зайвих калорійЗняти суміш з вогню, додати просіяне борошно. Замісити круте тісто, скатати його в кулю і, обернувши харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 20-30 хвилин. По закінчення часу розкатати тісто, вирізати формочками фігурки. Випікати 7-10 хвилин в духовці, розігрітій до 170°C.

До цукрової пудри додати яєчний білок, перемішати до однорідного стану. Додати харчовий барвник, змастити масою остигле печиво. Потім в кондитерський мішок перекласти білу глазур і намалювати контур у випічки. Дати трохи висохнути і прикрашати за своїм бажанням.

Імбирне печиво - класичний рецепт

Традиційне імбирне печиво / ua.depositphotos.com
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Мед - 1 ст. л
  • Какао - 1 ч. л
  • Імбир мелений - 1,5 ч. л
  • Кориця мелена - 1 ч. л
  • Кардамон мелений - 0,5 ч. л
  • Гвоздика мелена - 0,5 ч. л
  • Перець духмяний мелений - 0,25 ч. л
  • Сода - 0,5 ч. л
  • Сіль - щіпка

Просіяне борошно, сіль, соду, какао і всі спеції з'єднати разом і ретельно перемішати. В окремій ємності розтерти вершкове масло, цукрову пудру, мед і яйця, збити або перемішати. З'єднати всі інгредієнти разом, замісити тісто, залишити його в холодильнику на 1 годину.

Тонко розкачати тісто (1 мм у висоту), бажано робити це між шарами паперу для випічки. Вирізати фігурки з тіста і разом з папером відправити їх в духовку. Випікати печиво 7-10 хвилин при 180°C.

Імбирне печиво "Пряничний чоловічок"

Для печива:

  • Борошно - 3,5 склянки + для розкатування тіста
  • Цукор коричневий - 0,5 склянки
  • Масло вершкове - 100 г
  • Патока - 0,5 склянки
  • Вода холодна - 1/3 склянки
  • Сода - 2 ч. л
  • Імбир мелений - 2 ч. л
  • Перець духмяний мелений - 0,5 ч. л
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л
  • Гвоздика мелена - 0,25 ч. л
  • Сіль - 0,25 ч. л

Для прикраси:

  • Цукрова пудра - 2 склянки
  • Молоко або вода - 2 ст. л
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л
  • Барвник харчовий - за бажанням
  • Цукерка

Розтопити масло при кімнатній температурі, духовку розігріти до 180°C, застелити деко пергаментом. У мисці змішати коричневий цукор, масло, патоку і воду. Збити міксером. Додати інші інгредієнти, замісити тісто і залишити на 2 години. 

Читайте такожСалат Тигр на Новий рік: красива страва за східним гороскопомТісто розділити на дві частини, кожну розкачати в пласт товщиною до 0.6 см. Вирізати формочками чоловічок, викласти на деко, залишаючи відстань до 5 см. Залишки тіста з'єднати разом, замісити, розкатати і вирізати чоловічок.

Випікати печиво 10-12 хвилин при 180°C, потім охолодити на решітці і викласти на тарілку. Змішати цукрову пудру з водою або молоком, додати ваніль, перемішати до однорідності. Прикрасити чоловічок глазур'ю і цукерками.

Читайте також: