
Імбирне печиво - одне з найсмачніших ласощів для дітей і дорослих. Його нескладно приготувати самостійно - для цього не потрібні якісь особливі навички. Вам знадобляться лише прості інгредієнти, духовка і гарний настрій.
Раніше ми розповідали, як вибрати стиглі мандарини.
- Імбирне печиво з медом і глазур'ю
- Імбирне печиво - класичний рецепт
- Імбирне печиво "Пряничний чоловічок"
Імбирне печиво з медом і глазур'ю
Для печива:
- Борошно - 450 г
- Яйця - 2 шт.
- Мед - 2 ст. л
- Масло вершкове - 60 г
- Цукор - 180 г
- Розпушувач - 10 г
- Кориця мелена - 1 ч. л
- Імбир мелений - 1 ч. л
Для глазурі:
- Білок - 1 шт.
- Цукрова пудра - 240 г
- Барвник харчовий.
Поставити водяну баню, на ній розтопити вершкове масло і мед. Додати цукор, розпушувач і прянощі, ретельно перемішати. Маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі. В окрему миску розбити яйця, збити їх віночком або міксером. Поступово ввести яйця в масу, помішуючи, щоб вони не згорнулися.
Читайте такожЛегкі салати на Новий рік: зустрічаємо свято без зайвих калорійЗняти суміш з вогню, додати просіяне борошно. Замісити круте тісто, скатати його в кулю і, обернувши харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 20-30 хвилин. По закінчення часу розкатати тісто, вирізати формочками фігурки. Випікати 7-10 хвилин в духовці, розігрітій до 170°C.
До цукрової пудри додати яєчний білок, перемішати до однорідного стану. Додати харчовий барвник, змастити масою остигле печиво. Потім в кондитерський мішок перекласти білу глазур і намалювати контур у випічки. Дати трохи висохнути і прикрашати за своїм бажанням.
Імбирне печиво - класичний рецепт

- Борошно пшеничне - 250 г
- Масло вершкове - 100 г
- Цукрова пудра - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Мед - 1 ст. л
- Какао - 1 ч. л
- Імбир мелений - 1,5 ч. л
- Кориця мелена - 1 ч. л
- Кардамон мелений - 0,5 ч. л
- Гвоздика мелена - 0,5 ч. л
- Перець духмяний мелений - 0,25 ч. л
- Сода - 0,5 ч. л
- Сіль - щіпка
Просіяне борошно, сіль, соду, какао і всі спеції з'єднати разом і ретельно перемішати. В окремій ємності розтерти вершкове масло, цукрову пудру, мед і яйця, збити або перемішати. З'єднати всі інгредієнти разом, замісити тісто, залишити його в холодильнику на 1 годину.
Тонко розкачати тісто (1 мм у висоту), бажано робити це між шарами паперу для випічки. Вирізати фігурки з тіста і разом з папером відправити їх в духовку. Випікати печиво 7-10 хвилин при 180°C.
Імбирне печиво "Пряничний чоловічок"
Для печива:
- Борошно - 3,5 склянки + для розкатування тіста
- Цукор коричневий - 0,5 склянки
- Масло вершкове - 100 г
- Патока - 0,5 склянки
- Вода холодна - 1/3 склянки
- Сода - 2 ч. л
- Імбир мелений - 2 ч. л
- Перець духмяний мелений - 0,5 ч. л
- Кориця мелена - 0,5 ч. л
- Гвоздика мелена - 0,25 ч. л
- Сіль - 0,25 ч. л
Для прикраси:
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Молоко або вода - 2 ст. л
- Ванільний цукор - 0,5 ч. л
- Барвник харчовий - за бажанням
- Цукерка
Розтопити масло при кімнатній температурі, духовку розігріти до 180°C, застелити деко пергаментом. У мисці змішати коричневий цукор, масло, патоку і воду. Збити міксером. Додати інші інгредієнти, замісити тісто і залишити на 2 години.
Читайте такожСалат Тигр на Новий рік: красива страва за східним гороскопомТісто розділити на дві частини, кожну розкачати в пласт товщиною до 0.6 см. Вирізати формочками чоловічок, викласти на деко, залишаючи відстань до 5 см. Залишки тіста з'єднати разом, замісити, розкатати і вирізати чоловічок.
Випікати печиво 10-12 хвилин при 180°C, потім охолодити на решітці і викласти на тарілку. Змішати цукрову пудру з водою або молоком, додати ваніль, перемішати до однорідності. Прикрасити чоловічок глазур'ю і цукерками.
Читайте також: