Капуста пелюстка рецепт / фото ua.depositphotos.com

Капуста пелюстка - це популярна закуска української кухні з крупно нарізаної капусти. Така капуста маринується разом з буряком і набуває красивого рожевого відтінку. Яскрава і хрустка капуста доречна на будь-якому столі або може бути закускою під міцний алкоголь.

"Бонусом" до основного продукту йдуть маринована морква і буряк - не менш смачні, ніж сама капуста. Всього 10 хвилин вистачить вам, що приготувати такі смачні припаси на рік.

Капуста пелюстка на зиму з буряком

  • Капуста білокачанна - 1,2 кг.
  • Морква - 250 г.
  • Буряк - 350 р.
  • Часник - 3 зуб.
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Оцет - 100 мл.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Вода - 500 мл.
  • Перець чорний горошком-1/2 ч. л.

Капусту нарізати квадратами зі стороною приблизно 3 см. Моркву і буряк почистити і натерти на крупній тертці. Часник нарізати пластинками.

Приготувати маринад. Для маринаду в миску висипати цукор, сіль, оцет, олію. Воду довести до кипіння і злегка остудити. Влити в миску з іншими інгредієнтами і розмішати до розчинення цукру.

У трилітрову банку викласти шарами капусту, буряк і моркву. Посипати шари часником і горошком перцю. Залити маринад в банку і прим'яти овочі. Залишити капусту на 8 годин при кімнатній температурі, потім переставити на добу в холодильник. Після цього капуста готова до вживання, але можна зберігати її довше.

Рецепт капусти пелюстка/ фото ua.depositphotos.com

Капуста пелюстка без буряка

  • Капуста - 1 кг.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 3 зубч.
  • Оцет - 100 мл.
  • Вода - 1 л.
  • Цукор - 150 г.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 6 ст. л.
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Перець горошком - 5 шт.
  • Запашний перець - 5 шт.

Капусту нарізати великими квадратами, моркву - півкільцями. Викласти в каструлю. Додати запашний і чорний перець, лавровий лист, пластинки часнику, кмин і коріандр.

Воду для маринаду довести до кипіння. Додати цукор, сіль і оцет, знову прокип'ятити і вимкнути. Овочі залити маслом і гарячим маринадом. Накрити овочі в каструлі тарілкою і поставити зверху вантаж. Залишити на добу. Після цього капуста готова.

Вас також можуть зацікавити новини: