Весняні салати рецепти / фото ua.depositphotos.com

Весна - пора перших овочів і свіжої зелені. Після довгої зими хочеться отримати заряд вітамінів і оздоровитися. Добре, якщо свіжі овочі доступні з дачі або городу. Однак продукти з магазину також підійдуть. Весняні салати готують зі свіжих овочів і м'яса, горіхів, сиру або фруктів. Щоб рецепт був легким для шлунка, майонез замінюють нежирною сметаною або йогуртом.

Салат з редискою, огірком і яйцем

  • Редис - 6 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Кріп - 4 гілочки.
  • Знежирений кефір або сметана - 4 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.

Читайте такожДомашні іриски: як зробити смачні солодощі вдомаЯйця відварити круто. Овочі та зелень промити. Огірки і яйця нарізати кубиками, редис - кільцями. Кріп дрібно нашаткувати. Перемішати всі інгредієнти салату і посолити салат за смаком. Заправити салат сметаною і лимонним соком. Залишити настоюватися 30 хвилин.

Салат з мангольдом і курячою грудкою

  • Мангольд листовий - 400 г.
  • Куряча грудка - 200 г.
  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Часник - 2 зубч.
  • Волоський горіх - 80 г.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.

Листя мангольда ошпарити окропом і дати стекти рідини. Крупно порвати руками. Курячу грудку нарізати невеликим кубиком і обсмажити до золотистої скоринки. Волоський горіх поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини. Змішати курку з листям салату, додати подрібнений горіх. Заправити салат сумішшю оливкової олії, товченого часнику, лимонного соку і щіпки солі.

Рецепт овочевого салату / фото ua.depositphotos.com

Салат зі шпинатом і фетою

  • Листя шпинату - 250 г.
  • Солодкий червоний перець - 1 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Фета - 150 р.
  • Оливкова олія - 40 мл.
  • Сушений базилік - щіпка.
  • Винний або бальзамічний оцет - 1 ч. л.

Овочі вимити і обсушити. Фету нарізати однаковими кубиками. Огірок нарізати кружечками, перець - невеликими шматочками. Велике листя шпинату розрізати навпіл, невелике залишити цілим. Змішати в мисці огірки, шпинат і перець, заправити оливковою олією, оцтом і сушеним базиліком. Фету додати наостанок.

Салат з селерою, яблуком і куркою

  • Куряче філе - 140 г.
  • Стебло селери - 100 г.
  • Яблука - 140 г.
  • Горіхи волоські - 30 г.
  • Йогурт натуральний - 80 г.
  • Сіль за смаком.

Курку відварити до готовності. Яблука очистити від шкірки і насіння. Горіхи обсмажити на сухій сковороді або в мікрохвильовці. Стебло селери вимити і нарізати кубиком. Волоські горіхи подрібнити. Яблука і курку нарізати так само, як і селеру. Скласти інгредієнти в миску і заправити грецьким йогуртом і сіллю, перемішати. Залишити салат на 30 хвилин в холодильнику.

Вам також може бути цікаво:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram