Рецепт запіканки зі свининою / фото ua.depositphotos.com

Запіканка - це дуже ситна друга страва, в якій можна використовувати будь-які інгредієнти за смаком. Однією зі смачних версій страви є свиняча запіканка. Страва готується нескладно і дуже швидко з'їдається. Для запіканки зі свининою зазвичай використовується биток.

Запіканка зі свининою і картоплею

  • Свинина - 300 г.
  • Картопля - 7-8 шт.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сирок плавлений - 1 шт.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Вершки - 3 ст. л.
  • Прованські трави - за смаком.
  • Сіль, перець - за смаком.

Свинину нарізати тонкими скибочками, відбити. М'ясо залити соєвим соусом, посолити і поперчити. Залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, сирок - тонкими пластинами. Картоплю почистити і тонко нарізати (можна нарізати овочерізкою). Змішати вершки, сметану і яйце. Залити заливкою картоплю, посолити.

Читайте такожЯскраві салати з редискою: прості вітамінні рецептиФорму для запікання змастити олією. Викласти шар свинини, потім половину цибулі півкільцями, пластини сирка, викласти картоплю, другу половину цибулі. Полити запіканку сметанною заливкою. Посипати прованськими травами. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. За бажанням за 10 хвилин до готовності можна посипати запіканку тертим сиром.

Відео дня
Рецепт запіканки зі свининою / фото ua.depositphotos.com

Запіканка зі свининою і баклажаном

  • Цибуля - 2 шт.
  • Свинина - 1 кг.
  • Помідори - 2 шт.
  • Баклажани-2 шт.
  • Кабачок - 1 шт.
  • Картопля - 1,5 кг.
  • Майонез - 250 г.
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Твердий сир - 100 г.

Картоплю нарізати і відварити, приготувати пюре. М'ясо нарізати невеликими кубиками, одну цибулину подрібнити. Цибулю зі свининою перемішати, посолити і поперчити. Обсмажити на сковороді на сильному вогні приблизно 10 хвилин. Помідори крупно нарізати, другу цибулину нарізати півкільцями. Баклажани і кабачок нарізати тонкими пластинами. 

Цибулю з помідором і баклажан з кабачком обсмажити на різних сковорідках до готовності. У глибоку форму для запікання викласти картопляне пюре, далі м'ясо, далі помідори з цибулею, а зверху розкласти баклажани з кабачком. Для соусу змішати яйця, майонез і дрібно натертий твердий сир, розмазати соус зверху столовою ложкою. Запікати 30 хвилин при 200 градусах.

Читайте також інші рецепти: