
Часто буває так, що після робочого дня готувати повноцінну вечерю немає ні часу, ні сил. В такому випадку виручає піца на сковороді - робиться вона просто, а інгредієнти можна брати будь-які з тих, що є у вас в холодильнику. УНІАН підкаже, як готується піца на сковороді за 5 хвилин за двома найбільш вдалими рецептами.
Раніше ми говорили про те, що приготувати на вечерю ще.
Рецепт - піца на сковороді на майонезі
Для приготування вам знадобляться:
- яйця - 3 шт;
- майонез - 5 ст. л;
- борошно - 5 ст. л;
- сіль - за смаком;
- ковбаса;
- сир;
- помідор;
- огірки солоні;
- цибуля ріпчаста;
- часник;
- кетчуп.
У глибоку ємність вбити яйця, додати майонез, борошно і сіль. Перемішати віночком і вилити в сковороду з антипригарним покриттям. Зверху полити кетчупом і рівномірно розподілити його по всьому периметру тіста. Ковбасу і овочі нарізати кружечками, викласти зверху на піцу. Посипати тертим сиром, поставити сковороду на повільний вогонь. Накрити кришкою і випікати протягом 10 хвилин (перевірити готовність - тісто не повинно бути сирим).
Піца з лаваша на сковороді - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- тонкий круглий лаваш - 1 шт;
- яйця - 2 шт;
- шинка - 4 шт;
- помідори - 1 шт;
- твердий сир - 50 гр;
- болгарський перець - 2 шт;
- сіль, перець.
У миску вбити два яйця, посолити, поперчити, збити виделкою або віночком. Нагріти сковороду, змастити її рослинною олією і вилити яєчну суміш. Зверху на яйця укласти лаваш, злегка придавити, щоб він "прилип" до яєць. Коли омлет буде готовий, перевернути його на сковороді іншою стороною. Викласти на піцу шинку, помідори і перець. Посипати тертим сиром і готувати під кришкою 10 хвилин. За бажанням в піцу можна додати і інші інгредієнти - зелену цибулю, кріп, гриби або морепродукти.