В рамках святкування Всесвітнього дня гамбургера ми пропонуємо вам 4 рецепти соковитих, ароматних і ситних бургерів. Це універсальне блюдо стане прикрасою столу, як для вечері в колі сім'ї, так і для галасливих вечірок з друзями.
Рецепт чізбургера - класичний варіант
- яловичий фарш - 500 гр;
- булочка з кунжутом - 4 шт;
- масло вершкове - 4 ч. л;
- сіль, перець;
- твердий сир (можна взяти Чеддер) - 4 скибочки;
- червона цибуля - 1 шт;
- листя салату;
- кетчуп, майонез;
- консервований огірок - 1 шт;
- рослинна олія - 1 ст. л.
Фарш солимо, перчимо, ділимо на 4 частини і робимо з кожного шматочка котлету. Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо масло. Обсмажуємо котлети до готовності.
Булочки розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас немає гриля, то можна скористатися духовкою. Розігріваємо її і викладаємо на решітку булочки зрізом вгору. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.
На одну половинку викладаємо котлету, потім сир, овочі та зелень. Накриваємо другою половинкою. Ту ж процедуру повторюємо з другої булочкою. Кладемо бургери на деко і обсмажуємо, поки сир не розплавиться. В середньому, це 1-2 хвилини.
В кінці знімаємо верхню половинку булочки, поливаємо бургер всередині кетчупом і майонезом. З'єднуємо булочку з бургером і подаємо блюдо до столу.
Бургер з куркою
- булочки для бургерів - 2 шт;
- філе куряче - 100 гр;
- пекінська капуста - 60 гр;
- морква - 50 гр;
- огірки - 50 гр;
- твердий сир - 40 гр;
- натуральний йогурт - 30 гр;
- цукор - 0.5 ч. л;
- кмин - 0.5 ч. л;
- сіль, перець;
- оцет яблучний - 1 ч. л;
- масло рослинне.
Овочі промиваємо, пекінську капусту дрібно шаткуємо, моркву і огірок ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, яблучний оцет, сіль і кмин. Перемішуємо і даємо салату настоятися 15 хвилин - овочі просочаться і стануть соковитіше.
Читайте такожРецепти святкових страв - добірка незвичайних літніх закусокНарізаємо куряче філе пластинами, відбиваємо злегка. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо на ній курку до золотистого відтінку.
Розрізаємо булочки на дві половинки уздовж, підсушуємо в духовці. Змащуємо половинки йогуртом, викладаємо салат і філе. Додаємо сир і накриваємо другою половинкою булочки.
Бургер "Нечупара Джо"
- булочки для бургерів - 2 шт;
- фарш яловичий - 1 кг;
- соняшникова олія;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- сухий часник - 1 ч. л;
- кетчуп - 70-100 гр;
- томатний сік - 350 мл;
- оцет яблучний - 1 ч. л;
- цукор - 1 ч. л;
- запашний перець - 1 ч. л;
- гірчиця - 1 ч. л;
- перець солодкий - 1 ч. л;
- перець гострий - за бажанням;
- зелень, огірки - для подачі.
На сухій сковороді обсмажуємо фарш до готовності, перекладаємо його в окрему ємність. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді. Посипаємо сухим часником і перемішуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо до цибулі. Тушкуємо овочі на повільному вогні 5 хвилин. Солимо і перчимо.
Заливаємо цибулю і моркву томатним соком, додаємо спеції і яблучний оцет. З'єднуємо фарш з пасеруванням і накриваємо кришкою. Додаємо вогонь трохи менше середнього і тушкуємо 20 хвилин, поки волога не випарується. В кінці можете довести до смаку за допомогою спецій.
Огірок нарізаємо смужками, булочки розрізаємо навпіл, не доходячи до краю кілька сантиметрів. Притискаючи м'якуш, викладаємо фарш. Подаємо з огірками і зеленню.
Вегетаріанський бургер
- червона консервована квасоля - 450 гр;
- печериці - 1 і 2\3 склянки;
- вівсяні пластівці - 0.75 склянки;
- морква - 1 шт;
- соняшникова олія - 2 ст. л;
- рослинна олія - для змазування;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- паприка - 2 ч. л;
- соєвий соус - 3 ст. л;
- томатна паста - 2 ст. л;
- кінза - 0.5 пучка;
- борошно - 3 ст. л;
- сіль, перець - за смаком.
Квасолю промиваємо, викладаємо в миску і розминаємо до стану пюре. Розігріваємо сковороду, на маслі обсмажуємо цибулю 2 хвилини. Викладаємо моркву і нарізані гриби, додаємо паприку. Готуємо, помішуючи, 4-5 хвилин
Висипаємо обсмажені овочі в одну ємність з квасолею, додаємо томатну пасту, вівсяні пластівці, кінзу і соєвий соус. Солимо, перчимо, перемішуємо.
Формуємо 6 котлет, обвалюємо в борошні. Беремо сковороду для гриля, розігріваємо до появи диму, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо котлети, смажимо 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім змащуємо верх котлет маслом, перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
Розміщуємо котлети в булочки, подаємо бургер до столу.