
Єврейською закускою називають намазку з часнику, тертого сиру і майонезу. Таку закуску мажуть на хліб або лаваш, начиняють нею овочі або фарширують гриби. Насправді страва винайдена в Радянському Союзі і не має відношення до єврейської кухні, але менш смачною від цього не стає. Блюдо з намазкою можна прикрасити зверху ікрою, зеленню або маслинами.
Раніше ми писали, як готується ще одна смачна закуска "Тещин язик".
Єврейська закуска з плавленим сиром і часником
- Плавлений сир - 200 г.
- Яйця великі - 3 шт. (або 4 дрібних).
- Часник - 2 зубч.
- Майонез - 2 стол.л.
- Сіль, перець мелений за смаком.
Яйця ретельно вимити і зварити круто (10 хвилин). Охолодити яйця і натерти на крупній тертці. Плавлені сирки викласти в морозилку на 20 хвилин і відразу після морозилки натерти на тертці. Заморожувати їх рекомендується для того, щоб сирок не забруднив тертку.
З'єднайте в мисці терті яйця і сирок, а також пропущений через прес часник. Злегка посоліть і поперчіть суміш, змішайте з майонезом. Зберігати закуску можна в закритому контейнері в холодильнику не більше 3 днів.
Єврейська закуска з творогом
- Творог - 500 г.
- Сметана жирна - 200 г.
- Свіжий кріп - 10 г.
- Часник - 2 зубчики.
- Сіль, перець за смаком.
Творог розім'яти виделкою або перебити блендером в залежності від того, яка консистенція вам подобається. Дрібно нарізати кріп і змішати з сиром. Посолити і поперчити суміш, додати сметану. Часник пропустити через прес і вмішати в закуску. Перемішати все до однорідності. Смачно подавати з підсмаженим хлібом.