Спійманого на хабарі начальника Головного управління внутрішньої політики Київської міської держадміністрації Віктора ГОНЧАРУКА суд випустив на поруки заступників мера Києва.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр МЕДВЕДЬКО в інтерв`ю «Газете по-киевски», опублікованому в сьогоднішньому випуску (№245 (1645)).

За словами генпрокурора, В.ГОНЧАРУКА затримали, і було порушено кримінальну справу.

Відео дня

«Потім ми звернулися до суду, щоб його заарештували, проте суддя вирішив звільнити його на поруки», - повідомив О.МЕДВЕДЬКО, додавши, що в законі є відповідна норма.

«Два заступники міського голови взяли його під особисте поручительство. (За даними «Газети..» – це Анатолій ГОЛУБЧЕНКО і Сергій РУДИК.) А 17 грудня адвокати В.ГОНЧАРУКА оскаржили постанову прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно їхнього клієнта в Печерському суді. Рішення ще немає», - сказав генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, 19 листопада цього року прокурор Києва Євген БЛАЖІВСЬКИЙ заявив, що столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом вимагання і отримання 3 млн. грн. хабара начальником одного з управлінь КМДА, якого було затримано нещодавно працівниками УСБУ в Києві та Київській області.

Є.БЛАЖІВСЬКИЙ зазначив, що чиновникові мерії обрано запобіжний захід у вигляді ”підписки про невиїзд”. За словами прокурора, гроші посадовець вимагав за сприяння у вирішенні питання про розміщення плавзасобу.