Президія Верховної Ради Криму звернулася до міністра охорони навколишнього природного середовища України Віктору БОЙКА з проханням розробити правила утримання диких тварин у неволі.

Як передає кореспондент УНІАН, депутати заявляють, що до органів влади Криму щорічно надходять скарги на осіб, які використовують диких тварин під час видовищних заходів і організації дозвілля у регіоні.

Через відсутність нормативно-правових актів України, необхідних для реалізації Закону «Про захист тварин від жорсткого поводження», діяльність органів виконавчої влади і правоохоронних органів з виявлення і притягнення до відповідальності осіб, що використовують звірів з порушенням законів, “не приносить бажаних результатів”, вважає президія Верховної Ради Криму.

Відео дня

«Просимо Вас вжити заходів для розробки і затвердження порядку утримання і розведення диких тварин у неволі, інструкції, що регламентує умови змісту диких тварин, а також нормативно-правового акту про паспортизацію диких тварин, зокрема морських ссавців», - йдеться у зверненні до В.БОЙКА.