Народний депутат від Партії регіонів Віктор КОРЖ вважає, що народний депутат Роман ЗВАРИЧ (фракція НУ-НС) зробив сьогодні політичну заяву про тиск на нього та його дружину з боку Служби безпеки України для прикриття власних комерційних інтересів.

Про це В.КОРЖ заявив у коментарі кореспонденту УНІАН.

«Дружина народного депутата ЗВАРИЧА причетна до зловживань бюджетними коштами на суму більше 100 млн. грн.», - стверджує народний депутат від ПР.

Відео дня

За його словами, «сім’я ЗВАРИЧІВ організувала фірму, яка упродовж останніх років постачала обладнання для систем секретного зв’язку бюджетним установам за цінами, які були завищені у кілька разів».

«Тому те, що зараз триває слідство, є цілком природнім. А сьогоднішня гучна політична заява Р.ЗВАРИЧА і намагання ним використовувати очолювану парламентську ТСК у газовій справі є ширмою для прикриття власних комерційних оборудок та політичною провокацією», - вважає В.КОРЖ.

Окрім того, заявив він, «правоохоронні органи перевіряють інформацію про причетність бізнесу родини ЗВАРИЧА до протиправних схем з відмивання ПД». Як повідомляв УНІАН, сьогодні депутат Р.ЗВАРИЧ заявив, що Служба безпеки України чинить «шалений тиск» на нього та його дружину.

За словами Р.ЗВАРИЧА, з квітня СБУ проводить різні перевірки діяльності компанії.

«Цей тиск після того, як я став головою ТСК (Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду, розслідування фактів корупційної діяльності ЗАТ «РосУкрЕнерго» і причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту екс-голови Державної митної служби Анатолія МАКАРЕНКА - УНІАН), значно посилився. Мета одна – щоб Тимчасова слідча комісія - я так для себе роблю висновок, і певними натяками мені вже давали про це зрозуміти - зробила висновок про те, що Україна, український уряд зобов’язані повернути «РосУкрЕнерго» цей газ або заплатити відповідні кошти», - сказав народний депутат.