SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 / фото NASA

Компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 із космічним вантажним кораблем Dragon, на якому знаходиться вантаж для Міжнародної космічної станції (МКС).

Читайте такожВлада США дозволила SpaceX запустити тисячі супутників для створення глобального інтернету

Трансляція запуску велася на сайті SpaceX.

Запуск ракети відбувся о 23:30 за київським часом з космодрому в штаті Флорида на мисі Канаверал. Відокремлення першого ступеня ракети-носія, для якої це вже другий запуск, сталося через три хвилини після старту.

Стикування вантажного корабля із МКС має відбутися в середу, 4 квітня. На кораблі знаходиться близько 2,6 т вантажу, у тому числі продовольство, предмети першої необхідності, а також наукове обладнання.

Відео: SpaceX

У SpaceX зазначили, що ця місія CRS-14 стала чотирнадцятим польотом автоматичного вантажного корабля Dragon компанії SpaceX в рамках програми постачання МКС за контрактом Commercial Resupply Services з NASA.

Для космічного апарату Dragon це вже другий політ. Раніше корабель використовували в місії CRS-8. А перша ступінь ракети Falcon 9 використовувалася в серпні  2017 року під час місії SpaceX CRS-12. Зазначається, що повернення першої ступені не планується.