Павло Дуров закликав користувачів приєднуватися до його "Цифрового Опору" / РБК

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що виплатить адміністраторам proxy та VPN-сервісів гранти на мільйони доларів у рамках свого «Цифрового Опору» - руху на захист цифрових свобод і прогресу.

Про це Дуров повідомив на своїй сторінці в соцмережі «Вконтакте», а також на власному Telegram-каналі. За його словами, гранти на підтримку цифрових свобод будуть виплачуватися у біткоїнах.

Читайте такожOpera VPN оголосив про закриття

Відео дня

«Протягом цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі. Закликаю усіх приєднуватися і брати участь – налаштуванням проксі/vpn серверів або їх фінансуванням», - заявив засновник Telegram.

Дуров також висловив вдячність за підтримку Telegram. За його словами, остання доба показала, що у своїй війні з прогресом російська влада готова блокувати мільйони IP-адрес хмарних хостингів, не рахуючись з втратами сторонніх проектів.

«Крім цього, влада Росії веде боротьбу з незалежними сервісами proxy/VPN, чимало з яких перестають працювати (якщо це відбулося, вимкніть проксі у налаштуваннях Telegram і спробуйте знайти інший)», - додав підприємець.

Власник Telegram зазначив, що хоча російський ринок не становить істотної частки користувацької бази месенджера (близько 7% користувачів), він важливий «з особистих міркувань».

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня провайдери почали блокувати доступ до месенджеру Telegram на території Росії. Сьогодні Роскомнагляд вніс у реєстр заборонених сайтів IP-адреси, що належать провайдерам Amazon Web Services і Google.