Ілюстрація / REUTERS

Через збій в роботі соціальної мережі Facebook приватні записи користувачів  виявилися доступні для публічного перегляду.

Про це пише The Verge.

Так, через помилки налаштування даних облікові записи були змінені без відома їх власників. У результаті повідомлення та матеріали, які дані користувачі розміщували в соцмережі, вважаючи, що їх побачить лише обмежена група людей, стали доступними всім бажаючим.

Відео дня

Читайте такожFacebook передавав дані користувачів 60 виробникам смартфонів - ЗМІ

Йдеться про записи, які користувачі відзначили як такі, що призначені для обмеженого кола людей. В результаті помилки налаштування даних деяких облікових записів змінилися без відома користувачів, і особисті пости стали доступні широкому загалу.

Збій стався в період з 18 по 27 травня, йдеться у публікації. У компанії його помітили 22 травня, але виправили ситуацію тільки через п'ять днів. Причиною події представники Facebook назвали випробування нової функції соцмережі.

У компанії вибачилися за помилку і заявили, що зараз вона вже усунена.

Раніше УНІАН повідомляв, що розважальна платформа Reddit обігнала соцмережу Facebook в рейтингу найбільш популярних у США сайтів, витіснивши його з третього на четверте місце.