Фото: Университет Рочестер

Об'єкт був виявлений ще в 2012 році, зазначається на сайті Рочестерського університету, передає "Новое время".

Читайте такожНАСА показало нову фотографію карликової планети Церера

Гігантська планета розташована на орбіті зірки, яка віддалена від Сонця більш ніж на 400 світлових років (близько 4 квадрильйонів км). Маса об'єкта J1407, що згідно з підрахунками, від 10 до 40 разів більше маси найбільшої планети Сонячної системи - Юпітера. Маса самої зірки цієї системи менша ніж у Сонця і складає близько 90% від неї.

Відео дня

Дослідна групи з'ясувала, що у J1407 є 30 кілець діаметром до 120 млн км, що приблизно в 200 разів перевищує зовнішній діаметр кілець Сатурна. Кільця утворені з кам'яних уламків, пилу і навіть астероїдів.

Астрономи відзначили, що в районі кілець йде "інтенсивне утворення супутників". На користь цього говорить знайдений зазор між кільцями. У статті робиться висновок, що останнє може вказувати на наявність у J1407 супутника розміром із Землю або Марс.

Вік системи оцінили в "скромні" 16 млн років. Через це астрофізики вважають, що в найближчі пару мільйонів років кільця навколо J1407 зменшаться, а їх місце на орбітах займуть кілька супутників, які сформуються.