Запуск ракети відклали на добу \ фото spacex.com

Компанія SpaceX Ілона Маска перенесла запуск навігаційного супутника для американських військовослужбовців, відклавши щонайменше на день першу для компанії місію пов'язану з національною безпекою США.

Читайте такожПерший ступінь ракети Falcon через аварію впав у океан (відео)

Космічна ракета Falcon 9 компанії SpaceX мала бути запущена з мису Канаверал, штат Флорида, сьогодні, але пуск скасували в останній момент, передає Голос Америки. Ракета несе супутник вартістю близько $500 млн з системою глобального позиціонування (GPS), побудований корпорацією Lockheed Martin Corp.

Відео дня

«Це скасування викликане бортовим комп'ютером Falcon 9», – повідомляє SpaceX. Компанія спробує запустити ракету в середу вранці.

Запуск супутника GPS спочатку було заплановано на 2014 рік, але його перенесли в зв’язку з затримками у виробництві.

Успішний запуск став би перемогою для Маска, підприємця-мільярдера, який протягом багатьох років намагався вийти на ринок вигідних військових космічних запусків, у яких домінували Lockheed і Boeing Co.

SpaceX судилася з ВПС США у 2014 році на знак протесту проти багатомільярдного контракту на 36 ракетних запусків, який вони підписали з United Launch Alliance (партнерство Boeing і Lockheed) не на конкурсній основі. SpaceX відмовилася від позову у 2015 році після того, як ВПС погодилися відкрити конкурс.

Наступного року SpaceX виграв контракт на суму $83 млн на запуск супутника GPS, який функціонуватиме 15 років. Про це повідомив представник ВПС США Вільям Рассел.

Запуск у вівторок був першим з 32 супутників виробництва компанії Lockheed за контрактами вартістю $12,6 млрд.